Tarih: 24.06.2018 08:40

Siber oda seçime hazır

Facebook Twitter Linked-in

Seçim gecesi ülke genelindeki tüm siber hareketler, Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nden (USOM) izlenecek.

Hürriyet’e açıklama yapan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Türkiye genelinde iletişim şebekesinin kesintisiz şekilde devam etmesi, her zaman olduğu gibi seçim gecesi de amacımız. USOM’da 100’e yakın personelin tamamı görevinin başında olacak. MİT, Emniyet ve Jandarma ile irtibat halinde olacağız. Ulaştırma Bakanlığı’ndan yetkililer de bizle birlikte olacak. Ayrıca, 970 kurum ve kuruluşta 2 bin 397 kişi de siber tehditlere karşı anlık olarak koordine edilecek" dedi.

Twitter, Facebook, Google, Youtube ile toplantılar yaparak her birinin iletişimle ilgili özel ekip kuruldu..

Sosyal medya ve internetteki bazı haber sitelerinden yayılan yalan haberlerle seçim güvenliğini tehdit eden yayınlar ve manipülasyon faaliyetlerini titizlikle takip edilerek manipülatif ya da yalan haberin ilk kim tarafından paylaşıldığı da tespit edilebilecek.

Gerçek yaşamda belki iz bırakmayabilirsiniz ama online dünyada bu mümkün değil. Her işlem bir iz bırakır. Sosyal medyada bir etiket açılması durumunda ya da bir yalan haber yayıldığında bu raporlanarak, savcılığa bildirilecek.Hâkimlerin alacağı kararlar uygulanacak.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —