Tarih: 07.02.2012 16:28

Shell'den otistik çocuklara büyük bağış!

Facebook Twitter Linked-in

Shell Turcas, Kocaeli Derince'de yıllarca sosyal tesis olarak kullandığı binasını otistik çocuklar yararına açılacak okul projesi için Kocaeli Valiliği'ne tahsis etti.

Shell, Derince Çenedağ mahallesinde bulunan 2 katlı binasını imzalanan protokolle Kocaeli Valiliği'ne tahsis etti.

 

 

25 YILLIĞINA VALİLİĞE TESLİM EDİLDİ

 

 

Valilik 100. Yıl Toplatı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Shell Ceo'su Jacek Dziembag, Turcas Petrol Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli katıldı. İmza töreninden önce konuşan Vali Ercan Topaca, "Çok önemli bir iş için bir araya geldik. Yeni açacağımız hizmet kurumu ilimizdeki otistik çocuklar için kullanılacak"dedi. Projenin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Kocaeli ziyareti sırasında ön ayak olmasıyla oluştuğunu belirten Vali Topaca, şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olacak bu tesis 25 yıllığına valiliğimize tahsis edildi. Bu okulda 100'ün üzerinde öğrenci eğitim alacak. Çok ciddi aile içi sıkıntılara da yol açan bir gruba hitap edecek. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum"

 

 

"TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ KÖKLERİMİZİN OLMASINI İSTİYORUZ"

 

 

Vali Ercan Topaca'nın ardından tercümanı aracılığıya konuşan Jacek Dziembag, " Türkiye'de güçlü köklerimiz olmasını istiyoruz. Derince'den 48 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bizim için önemli olan Derince'deki faaliyetlerle Kocaeli'ni önemli bir üretim üssü haline getirmek" dedi.Konuşmaların ardından imzalanan protokolle 1992 yılında yaptırılan ve daha önce Shell çalışanlarının sosyal tesisi olarak kullanılan bina otistik çocukların eğitiminde kullanılmak üzere Kocaeli Valilği'ne tahsis edildi. Okulun adının Shell Turcas Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi olacağı öğrenildi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —