Tarih: 02.11.2011 14:57

SGK borç yapılandırılması uzatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, borç yapılandırılmasında ikinci taksitlerin son ödeme tarihinin 30 Ekim'den 3 Kasım 2011 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.Borcu olan sigortalılara ödeme planları verildiğini belirten SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, borcu olanların cezaya düşmeden ödemelerini yapmaları gerektiğini söyledi.  

 

Canbasoğlu, "Kurumumuza gerek işveren gerekse sigortalı olarak borcu olanların bu borçlarına 25 Şubat 2011 tarih ve 27857 sayılı resmi gazetede yayımlanan 6111 sayılı kanunun 12. maddesi ile ödeme kolaylığı getirilmiş, buna ait taleplerde 30 Haziran 2011 tarihine kadar kabul edilmiş, işlemler tamamlanarak işveren ve sigortalılarımıza ödeme planları verilmiştir. Yasa gereği bir takvim yılında taksit ödemelerini veya cari aya ait primlerini her ikisini birden iki defadan fazla ödemeyenlerin veya eksik ödeyenlerin taksit talepleri iptal edilerek borçları indirimsiz olarak tahsil edilecektir. Taksitler iki ayda bir ödenmekte olup ikinci taksitlerin son ödeme tarihi 31 Ekim 2011 olarak belirlenmiş olmasına rağmen kurumun bilgi işlem sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle ödeme süresi 3 Kasım 2011 tarihine kadar uzatılmıştır" dedi.

 

Ödenmeyen taksitlerin 3 Kasım 2011 tarihine kadar ödenmesi halinde bu taksitlerin süresi içinde ödenmiş sayılacağını belirten İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, borcu olanların bu fırsattan yararlanması gerektiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —