Tarih: 23.02.2020 18:23

Setlerin Genç Yüzü: Atalay Köroğlu

Facebook Twitter Linked-in

2000 yılında İzmir’de doğan Atalay Köroğlu, kameramanlıktaki başarıları ile ününe ün katıyor. Henüz 20 yaşında olmasına rağmen, imzasını attığı çalışmaların fazlalığı Türk sinemasının geleceği adına da umut veriyor.

“13 yaşında ilk fotoğraf makinem olduğunda kalbimdeki mesleği belirlemiştim. Çekim yapmayı ve çekimler üzerinde çalışmayı seviyordum. Ailemin de desteği ile bu alana yöneldim. Hem lisede hem de üniversitede çekim sanatlarına odaklandım” şeklinde hayatını özetleyen Atalay Köroğlu, halen İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya alanında eğitim görüyor. Lisede de Radyo ve Televizyon okuyan Köroğlu, İzmir’de yaşıyor ve profesyonel kameramanlık hizmeti sunuyor.

Uluslararası Organizasyonlarda Boy Gösteriyor

Kameraman arayanlar genellikle tecrübe arıyor. Özellikle küresel spor ve müzik organizasyonlarında çalışmak genç kameramanlar için pek mümkün görünmüyor. Ancak Atalay Köroğlu, İzmir merkezli birçok platformda kamera başına geçiyor.

2018 yılında Pınar Karşıyaka tarafından düzenlenen Karşıyakalılar Günü ile başlayan kameramanlık macerası aynı yıl Bakırçay Üniversitesi’nin açılış ve tanıtım çekimleriyle devam etti. Genç kameraman için 2019 yılı verimli geçti ve AKMedya Prodüksiyon şirketini kurdu. 2019 yılında Fersan markasının tanıtım çalışmalarını yürüttü ve Atakent Panorama’nın tanıtım çekimlerini yaptı. Ayrıca Hasat Mevsimi projesinin kameraman ve fotoğrafçı asistanıydı.

Atalay Köroğlu, 2019 yılında düzenlenen Run the Island Bozcaada, Amway Turkey , Altay Spor Kulübü ve Ford Wings for Life World Run etkinliklerinde de kameraman ve editör olarak yer aldı. Genç yaşta aldığı sorumlulukların üstesinden gelen Köroğlu, klip çekimlerinde de büyük bir sükse yaptı. Jam, Rapo ve Shadow için çektiği klipler sosyal medyada binlerce kişi tarafından izlendi.

 

1-229.jpg

 

Atalay Köroğlu Kişisel Gelişimine Önem Veriyor

Gelecek vadeden kameramanlar arasındaki yerini alan Atalay Köroğlu, kişisel gelişimine de önem veriyor. Kameramanlık için hem fiziki ve psikolojik sağlığın önemini bildiğini belirten kameraman; düzenli olarak spor yapıyor. Ayrıca üniversite eğitiminin yanında katıldığı seminer ve kurslar ile kendini teorik anlamda da geliştiriyor.

Resolve, Premiere, After Effects, Photoshop, Lightroom ve Audition gibi programlara hâkim olan Atalay Köroğlu, bu alandaki tüm gelişmeleri de yakından takip ediyor. Kendim ve ülkem için yapabileceğim en iyi şey kendimi geliştirmek diyen başarılı yönetmen, birçok meslek kuruluşunun ilgisini çekiyor ve ödüllendiriliyor.

 

0-041.jpg

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —