Tarih: 07.02.2012 09:53

Servisçiler "Gebze" yüzünden ayaklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Personel ve Öğrenci Servis Ulaşım Çalışanları Sendikası (Ulaş - İş) üyesi servisçiler, İstanbul'da çalışan araçlarda plakla tahdit uygulamasının hayata geçirilmesini istedi. Bir grup servis çalışanı ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Türkiye Ulaş İş Sendikası Genel Başkanı Abdurrahim Barın, "34 İl de uygulanan servis araçlarının başka illerde çalışma imkanı sağlayan, plaka tahdit uygulamasının İstanbul' da uygulamasını talep ediyoruz. Biz Gebze’ye giremiyoruz ama Gebzeli servisçiler İstanbul’da servis çekebiliyor" dedi.

 

 

‘İSTANBUL’DA YASA YOK’

 

İstanbul'da çalışan servisçiler, servis taşımacılığının Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda düzenlenmesini istedi. Saraçhane'deki İstanbul Belediye Sarayı önünde toplanan bir grup servisçi basın açıklaması yaparak çalışma koşullarını düzenleme yetkisi kendisinde bulunan belediye yetkililerine sesini duyurmaya çalıştı. Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Türkiye Ulaş İş Sendikası Genel Başkanı Abdurrahim Barın Basın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bilirkişinin tutmuş olduğu servis plakla tahdit araç yasasının uygulanmalı raporunun belediyece uygulanmasını, hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi. Aynı zamanda Bakanlar Kurulu'nun kararı olan yasanın Türkiye genelinde uygulandığını belirten Barın, "Bu kanunun içeriği, dolmuş, taksi, minibüs, halk otobüsü ve umum servis araçlarının sayılarını ve çalışma esaslarını belirleyerek bunları kontrol eder. İstanbul haricindeki belediyelerin uyguladığı bu yasanın burada uygulanmasını istiyoruz. Yasa burada uygulanmıyor. Biz elimizi uzatıyoruz. Bu yasa uygulansın diyoruz. Bu insanlar şuan da mağdur durumda. Araçlarını çalıştıramıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 

‘GEBZE’YE GİREMİYORUZ’

 

İstanbul Servisçiler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Er 'de yasanın 34 ilde uygulandığını hatırlatarak, "İstanbul'da da plaka tahdit uygulamasına geçilmesini istiyoruz. Herkesin daha temiz, ucuz servis taşımacılığı yapması için bu uygulamaya geçilmeli. Tahdit uygulaması ile korsan servis ortadan kalkıyor. Daha ucuz taşımacılık yapılıyor. Bu uygulama İstanbul'da uygulanmadığı için başka bir ile gidemiyoruz. Gebze'den servis yapamıyoruz. Ancak İzmit'te çalışan bir servis gelip buradan yolcu ayabiliyor. Bu uygulama ile korsan ve yasadışı servis taşımacılığı bitecek." şeklinde konuştu. Servisçiler, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —