Tarih: 19.10.2018 15:12

Sermayesi tuz olan ressam

Facebook Twitter Linked-in

Sanat, engel tanımıyor. Şanlıurfa’da yaşayan 38 yaşındaki Mustafa Çavcı, gündüzleri Gıda ve Toptancılar Sitesi’nde tuz satarak geçimini sağlıyor. Mustafa Çavcı işten geri kalan zamanında ise günlük hayatta gördüklerini resim tuvaline aktarıyor. Milli Gazete’ye sanata olan merakını ve resim çizme tutkusunu anlatan Çavcı, hedefinin Avrupa’da sergi açmak olduğunu söyledi. Mustafa Çavcı, “Nasıl ki, Urfa’da güvercin beslemek vazgeçilmez bir hobiyse, benim için resim çizmek de öyle bir hale geldi” dedi.

DENEME YANILMA YOLUYLA ÖĞRENDİM

Küçüklüğünden beri resme karşı büyük bir ilgisi olduğunu söyleyen Çavcı, “Şartların olgunlaşması ile birlikte 2006 yılında resim yapmaya başladım. Resim ile ilgili herhangi bir kurs veya eğitim görmedim. Deneme yanılma yoluyla başladım. Zaten çocukluktan sonra lise yıllarından gelen merak da olduğu için resim çizmeye başlamam zor olmadı. Sürekli televizyonda resim çizenleri büyük bir dikkatle izlerdim. Zaten ilk başlarda amatörce başladığım resim işinin böyle olmayacağını anlayıp ciddi bir araştırmanın içine girdim. Yaptığım araştırmalardan sonra resimlerde ince detayları öğrendim. Özellikle TRT’de çıkan Ressam Bob Ross, çok dikkatimi çekiyordu. Belli bir akıma da bağlı değilim. Genelde klasik resim çiziyorum. Rembrandt, Picasso, Van Gogh etkilendiğim ressamların başında geliyor” diyerek açıklama yaptı.

YETENEKLE BERABER ÇABA DA GEREKLİ

Çavcı, “Ne öğrendiysem kendim öğrendim. Yetenek olunca bazı şeyler kendiliğinden ortaya çıkıyor. Tabi çaba da gerekli. Bizim de öyle oldu biraz. Şu an iş yerimin üst katını aynı zamanda resim atölyesi olarak da kullanıyorum. Aslında iki işi bir arada götürmek zor oluyor. İnsan bazen kendini işe tam veremiyor. Ama ben bir şekilde fırsatını bulup resim yapmaya devam ediyorum. Yazın çok fazla uğraşamıyorum fakat kış gecelerinin uzun olmasından dolayı kışın daha çok resim çiziyorum. Önceleri zorluk çekiyordum. Şimdi ise iki işi birlikte yapmayı öğrendim ve zevkli oluyor. İşin yorgunluğunu genelde resim çizerek atıyorum. Tabi bu işi yapmak beni maddi olarak zorlasa da resim çizmeye devam edeceğim. Kendimi daha çok geliştirip, ileride öğrendiklerimi gelecek nesle aktarmayı düşünüyorum” diye anlattı.

AVRUPA’YA AÇILMAK İSTİYORUM

Daha önce 2011’den 2014’de kadar Urfa’da karma sergilere katıldığını belirten Çavcı; “2016’da Urfa’nın kurtuluşu ile ilgili çizdiğim resimle birinci oldum. Sonra ilk resim sergimi açtım. Hayallerime çok yaklaştım. Önce Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen sergilere katılma hayalim var. Daha sonra Avrupa’nın önemli ülkeleri olan Fransa, İtalya ve İspanya’da eserlerimi sergilemek istiyorum. Çünkü buralar resim için önemli merkezler” diyerek hedefinin dünyaya açılmak olduğunu söyledi.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —