Sendikaların yetkileri azalacak!

Sendikaların yetkileri azalacak!

Yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası Meclis'ten geçmediği için, Hak-İş ve DİSK'e bağlı tüm sendikalar yetkilerini kaybedecek.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in "İşçi ve işveren mutabakat sağladı, bu yasama döneminde çıkacak" dediği Sendikalar ve Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı, Meclis'ten çıkmadı. Mevcut Kanun'la birçok sendikanın yetkisi düşeceği için 2009 temmuzundan bu yana sendikalı işçi sayısını Resmi Gazete'de ilan etmek yerine erteleyen, Çalışma Bakanlığı, Kanun'un çıkmasına kesin gözüyle bakıldığı için erteleme yapmadı. Yetkililer, Meclis kapandığı için erteleme yapılmasının artık mümkün olmadığını vurgaladılar.Buna göre yeni işkolu istatistikleri 31 Temmuz'da SGK verilerine göre yayınlanacak. Bu durumda, sendikalara göre 3 milyon 200 bin olan sendikalı işçi sayısı, bir anda 800 bine düşecek. Hak-İş ve DİSK'e bağlı tüm sendikalar yetkilerini kaybedecek. Sadece Türk-İş'e bağlı 10 sendikanın üyeleri için zam pazarlığı yapma yetkisi devam edecek. Türk-İş'e bağlı 28, DİSK'e bağlı 7, HAK-İŞ'e bağlı 16 sendika faaliyet gösteriyor. Aylardır Bakanlar Kurulun'da bekleyen tasarının çıkmama nedeni olarak sendikalar TOBB'u suçluyor. TOBB'un, TİSK'in evet dediği yüzde yarımlık işkolu barajına 'örgütlenme artar' gerekçesiyle karşı çıktığı belirtildi.

 

 



Baba yadigarı otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı

Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı

Antalya’da markette cinayet: 2 ölü

Malatya’da "dur" ihtarına uymayan sürücü gözaltına alındı

ABD Adalet Bakanlığı Epstein belgelerini yayınlamaya başladı

Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflemek için direndi

Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi

Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"

Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer

Şanlıurfa’da bir kişi otomobilini ateşe verdi

Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı

Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı

Zonguldak’ta alevler geceyi aydınlattı, itfaiye papağanı yangın ortasından kurtardı

Kırklareli’de uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı

Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını tamamladı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

Rigoberto Rivas: "İlk yarıyı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"

Hrvoje Smolcic: "Bence iyi iş çıkardık"

Daniel Agyei: "Ligin en formda takımlarından biriyiz"

Başkan Özlü sahada: 23 Nisan Parkı Kütüphanesi açılışa hazır

Vatandaşın en acı gününde yanlarında oldular

Teksas’tan Bursaspor taraftarına net mesaj!

Başakşehir’de ayakkabı imalathanesindeki yangın söndürüldü

Denizli İdmanyurdu ilk yarının son maçına hazır

Bahamalar, Kosova’yı tanıyan 121. ülke oldu

Alaattin Gülerce: "Kupa maçından sonra yol haritamızı belirleyeceğiz"

Cizre’deki lisede taciz iddiası: Öğretmen gözaltında

Okulda rahatsızlanan 23 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Selçuk İnan: "23 puan çok iyi puan"

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.