Tarih: 15.10.2012 10:05

Sendikalar'dan "Savaşa Hayır" yürüyüşü!

Facebook Twitter Linked-in

Gebze Sendikalar Birliği, yeni sendika yasası, hükümetin Suriye politikası ve  zamları konu alan protesto yürüyüşü ve basın açıklaması eylemi düzenledi. Eylemin sonunda okunan basın açıklamasında hükümetin Suriye politikası eleştirildi. 

 

 

 

“SAVAŞ POLİTİKALARINA SON VERMELİ”

 

 

Sendikalar Birliği üyesi sendikaların başkan ve üyeleri ile CHP, ÖDP, TKP, EMEKLİ-SEN’in başkan ve yöneticilerinin de yer aldığı grup Eskiçarşı’dan sloganlarla Kent Meydanı’na yürüdü. Burada Gebze Sendikalar Birliği adına Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem tarafından bir basın açıklaması okudu. Güngör İrdem yaptığı basın açıklamasında AK Parti iktidarının, bölgede emperyalizmin aktif taşeronluğuna soyunmuş, olduğunu belirterek, “Emperyalist müdahaleden rol kapmak için Suriye'ye dönük iç savaşı kışkırtma politikalarını örgütlemiştir. Ülke sınırlarını Suriye'deki rejime karşı savaşan çoğunluğu paralı asker, cihatçılara selefilere açmıştır. AKP iktidarı emperyalizmin bölge projelerinde pay almak için at başı koştururken ülkeyi düşürdüğü durumda, yalnız Suriye'yi askeri müdahaleyle tehdit etmekle kalmamakta, ısrarla NATO başta olmak üzere emperyalizmin askeri müdahalesinin ön çağrıcılığını yapmaktadır. AKP derhal içerde ve dışarıda savaş politikalarına son vermelidir.

 

 

 

"TÜRKİYE SAVAŞ ÜSSÜ OLMAMALI"

 

 

Bu ülke topraklarını Suriye'de iç savaşı kışkırtan bir operasyon üssü haline getiren uygulamalar, askeri eğitim verilen, Suriye'de savaşanların barındığı kamplar derhal kapatılmalıdır. Suriye'den sivil insanlar dışında kalan çeşitli milis, çetelerin Türkiye'ye giriş çıkışları derhal engellenmelidir. Savaş Bakanı Davutoğlu derhal istifa etmelidir “diye ifade etti. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —