Tarih: 28.04.2017 10:41

Selçukluların şifrelerini çözdüler

Facebook Twitter Linked-in

KYK Gebze Yurdu'nun bu haftaki konuğu, tarihin gülen ve konuşan yüzü Talha Uğurluel oldu. 
Gebze Muallimköy’deki yerleşkesi konferans salonunda, Orta Asya’dan Anadolu'ya ilk girişleri ve Selçukllu Devleti'nin vücut bulduğu yıllara kadar sinevizyon gösterisi ile tarihe yolculuk yaptıran Uğurluel, yurt öğrencilerini adeta esir aldı.

Tarihimiz boyunca Selçuklular tarihini daha sert ve sadece askeri devlet olarak nitelendiren çevrelere, "Selçuklu Devleti bilim ve din alanında döneminin en ileri devleti olup, medeniyetini topraklarına kattığı her yeri okul, imarethane, hastane, kervansaray götürerek yaymış bir devlettir. Temel anlayışları her zaman yaşatmak için yaşamak olmuştur" diyerek cevabını verdi.

Öğrenciler ilgiyle izledi
Zaman zaman yaptığı esprili sunumuyla öğrencilerin konuya alakalarının sürekliliğini sağlayan Uğurluel, "Anlatılanlar ışığında bu gün  genç neslin birlik beraberliklerini geliştirerek korumaları gerekmektedir. Şuanda salonda olan arkadaşlarımız bunun idrakindeler. Konuya olan hakimiyetleri de bizi ziyadesiyle sevindirdi. Asıl mesele bildiği halde katılamayan gençlerimiz. Onlara ulaşabilmenin yollarını arayıp bulmalı, tarihimizi en doğru şekli ile aktarabilmeliyiz" dedi.

Konferansa KYK Kocaeli İl Müdürlüğü Yurt İdare ve İşletme Şube Müdürü Dilek Özcan ile Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan’da katıldı.
Ev sahipliğini Yurt Müdürü Resul Kotan’ın yaptığı gece sonunda Talha Uğurluel’e yurt öğrencileri tarafından yapılan ebru tablosu, iki adet süslemeleri yine öğrenciler tarafından yapılan ahşap vazo ile  konferans için özel olarak tasarlanan afiş resmini içeren bir plaket sunuldu.

dsc_0394.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —