• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Selçuk Özdağ’dan 10 Ocak Mesajı “Gazeteci Yazacak Memleket İlerleyecek”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

YEREL HABERLER 10.01.2022 12:53:00 0
Selçuk Özdağ’dan 10 Ocak Mesajı “Gazeteci Yazacak Memleket İlerleyecek”

 

“Gazetelerin kapatıldığı, televizyon kanallarına cezalar yağdırıldığı, radyoların susturulduğu bir ortamda yazmak, araştırmak ve konuşmak giderek imkânsızlaşmaktadır” diyen Özdağ, Türkiye’nin dünya basın özgürlüğü sıralamasında 153’üncü sırada yer almasına dikkat çekti. 

Selçuk Özdağ, mesajında şunları kaydetti: 

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 1961 yılından günümüze değin kutlanan ve sadece ülkemize özgü olan bir gündür. Gazetecilik gibi kutsal bir mesleği icra ederken özlük haklarını vermek istemeyen gazete patronlarına karşı direnişi gerçekleştiren gazeteciler 10 Ocak 1961 yılında haklarını almayı başarmışlardır.

1961 yılından 61 sene sonra yine gazeteciler mesleklerini icra etmeye çalışırken bu kez patronlarının patronlarıyla karşı karşıya gelmektedirler. 34 gazeteci ve basın emekçisi, mesleklerini icra etmekten ötürü cezaevlerinde tutuklu bulunmaktadır. 2022 yılının dünyasında gazetecilerimizin içine düştüğü bu durum memleketimiz için bir utanç tablosudur.

İstanbul Gazeteciler Sendikasının Cağaloğlu’ndaki merkezinden Vilayet binasına 10 Ocak 1961’de yaptıkları kutlu yürüyüşte taşıdıkları pankartta “Simidimiz ve Hürriyetimiz” yazmaktadır. Türkiye’de gazetecilik yapmaya çalışan gazetecilerimiz bugün yine karınlarını doyurmak ve hürriyetlerinden yoksun bırakılmamaktan başka bir şey arzulamamakta; arzulayamamaktadırlar.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün verilerine göre Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında 153’üncü sıradadır. Avrupa Birliği sürecinden uzaklaşmış; tüm dünyayı “dış güçler” terimini kullanarak ötekileştirmiş Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında basın özgürlüğü sıralamamızın 153 olması yadsınır bir durum değildir.

Ülkemizde çalışan gazeteciler, çalışmak isteyen gazeteciler, çalıştıkları halde karşılığını alamayan gazeteciler, gazetecilik yaptığını sandığı halde tek yaptığı iktidara yaranma çabası içinde olan gazeteci geçinenler bulunmaktadır. Gazeteciliği meslek olarak genç yaşında benimseyip bunun üniversitesini okuyup da iş bulamayan gençlerimiz bir yanda; iktidar yancılığını meslek haline getirip sırça köşklerde oturanlar diğer yandadır. Bütün bunların müsebbibi tek adam sistemidir.

Tek adam sistemine dönüşen ve parlamenter demokratik sistemden kopan ülkemizde her türlü özgürlükler maalesef bir bir kısıtlanmaktadır. Olağanüstü Hal ilanlarıyla terörle mücadeleden ziyade muhalefetle mücadeleye geçilmesi bunun en büyük göstergesidir. Gazetelerin kapatıldığı, televizyon kanallarına cezalar yağdırıldığı, radyoların susturulduğu bir ortamda yazmak, araştırmak ve konuşmak giderek imkânsızlaşmaktadır.

“Gazeteci yazacak, memleket ilerleyecek” şiarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Gelecek Partisi olarak baskı ortamının hüküm sürdüğü ülkemizde mesleğini icra etmeye çalışan tüm gazetecilerimizin yanında olduğumuzu ve olacağımızı bildiriyoruz.”

Karabük’te sürücüler karın tadını drift atarak çıkardı

Dolmabahçe - Bomonti tünelinde otomobile çarpan motosikletli ağır yaralandı

Kadın emeği sınırları aştı: Avrupa’dan Tunceli’ye Zembul buluşması

Cinayetten 26 yıl ceza yedi, göl kenarında gezerken yakalandı

İzmir açıklarında 68 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sultanhisar’da üreticiye kestane ve incir fidesi dağıtıldı

Muğlalı genç raketlerden Türkiye derecesi

Boyundan büyük scooter’ı çaldılar

Yargı engel tanımadı

Yükümlülerin ve eski hükümlülein talepleri değerlendirildi

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu; 3 tutuklama

TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

ADÜ’de Türk Dilinin Tarihi ve Birliği Konuşuldu

Bilecik’te Türkiye Kupası Satranç İl Birinciliği tamamlandı

UEDAŞ’a sürdürülebilirlik büyük ödülü

Kaymakam Uçar, Yenipazar’da yol onarım çalışmalarını inceledi

Bilecikli judoculardan Türkiye şampiyonası bileti

Plakası bezle kapatılan Mercedes plakasız çıktı

Küçük boy balık satışı yapan iş yerine ceza

Sarıgöl’de okullarda farkındalık seferberliği

Elazığ’da 4 kişi 1 kişiye saldırdı: Hırsını alamayan saldırganlardan biri şahsın kulağı ısırarak kopardı

Bilecik sağlık tesislerine 23 milyon TL’lik tıbbi cihaz yatırımı

Zabıta ekiplerinden pazarcı esnafına çöp poşeti desteği

Şimşekspor 14 puana ulaştı

Bilecik’te define avcıları suçüstü yakalandı

Düzce’de iletişim fakültesi öğrencisinin ilginç gelir kapısı

Bolivya’da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Bilecik’te pazarcı kavgası; 2 kişi yaralandı

Ortaokul öğrencisinin Mansur Yavaş’a yol çağrısı gülümsetti

Kocaeli’nin sözlü mirası "Manav Ağzı Sözlüğü" ile kayıt altına alınıyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.