Tarih: 03.04.2017 15:39

Şeker: Seçiyorsanız, elbette ki seçileceksiniz

Facebook Twitter Linked-in

Her gün en az bir milletvekili ve belediye başkanı ile gerçekleştirilen programlarla ulaşılmadık vatandaş bırakılmıyor. Gençlere yönelik programlarıyla da gençlere ulaşmaya devam eden AK Parti İzmit SKM kapsamında Gençlik Kolları ev sahipliğinde son olarak Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Yeşilova Mahallesi gençleriyle buluşturdu. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği programda konuşan Milletvekili Şeker, bu anayasa değişikliğinin özellikle gençler için çok önemli olduğunu vurguladı.

GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Yaşı küçük ama yüreği kocaman olan genç kardeşlerimiz, bu destanlar yazılırken her daim en önde yerini almışlardır. Biliyorsunuz ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte seçilme yaşını 25’ten 18’e indiriyoruz. Belli aralıklarla bu ülkenin müdafaasında her daim üstüne düşeni yapan genç kardeşlerimizin böylelikle bu ülkenin yönetimi ve idaresinde de önlerini açmış oluyoruz.

‘OY TALEP EDENLER, SEÇİLME HAKKI VERMİYOR’

Hayır Cephesi’nde sürekli seçilme yaşının 18’e indirilme hususu eleştiriliyor malumunuz. Şimdi sizlere soruyorum: ‘Bu ülkenin kaderini değiştirecek olan gerek genel seçimler olsun gerekse de yerel seçimler olsun her fırsatta 18 yaşındaki bir vatandaşa gidip oyuna talip olan bir zihniyet, nasıl oluyor da yeterli olgunluğa ve ehliyete sahipsin diyerek oy istediği vatandaşa seçilme fırsatı verildiğinde sen küçüksün biraz daha bekle diyebiliyor?

‘İNANCIMIZ HER ZAMAN TAM’

Bizler 21 yaşında gemileri karadan yürüterek İstanbul’u fethetmiş ve üç kıtaya hakim olmuş bir ecdadın torunlarıyız. Şu asla ve asla unutulmamalıdır ki; 18 yaşındaki bir vatandaşımız nasıl kendini yönetecek kişi için oyunu kullanıyorsa, yeri geldiği zaman bu makamlar içinde talip olabilir. Bu bağlamda AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne dek genç kardeşlerimize inancımız her daim tam oldu ve tam olmaya da devam edeceğini bu madde ile tekrar göstermiş olduk” dedi.

‘MİLLİ BİR SİSTEM’

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, “16 Nisan önemli bir tarih, sandığa gideceğiz ve memleketin geleceğine karar vereceğiz. Bu değişiklik Cumhuriyetin kuruluşundan beri var olan bir takım anlaşmazlıkların son bulmasını sağlayacak olan bir değişikliktir. Bu milli bir sistem. Kararı biz vereceğiz. Her ne kadar Avrupa, Hollanda terör gruplarıyla kol kola olsa da onların oy hakkı yok. Vatandaşımız onların dost mu düşman mı olduğunu görüyor ve kararı ona göre verecek” dedi.

GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEĞİZ’

Seçilme yaşının 18’e indirilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Korkmaz, “Gençler bu anayasa sizi de düşündü. Dediler ki gençler seçsin ama seçilmesin! Seçiyorsanız elbette ki seçileceksiniz. Siyasetin yolunu gençlere aştık ve seçilme yaşını 18’e indirildi. Geleceğimizi siz gençlerle birlikte inşa edeceğiz. Türkiye’de bu değişimi ülkemiz için geleceğimiz için gençlerimiz için yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —