Tarih: 14.01.2015 09:47

Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu’ndan muhteşem konser

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla kurulan Seka Tarihi Türk Musikisi Topluluğu geçtiğimiz hafta muhteşem bir konser verdi. Yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirilen konserde topluluk, Türk musikisinin birbirinden değerli eserlerini büyük bir başarı ile seslendirdi. Kulakların pasının silindiği gecede vatandaşlar beğenilerini alkışlarıyla ortaya koydu.

 

 

Yılın ilk konseri

 

Aynı zamanda yılın ilk kültürel etkinliği olma özelliğini taşıyan konser, 3 Ocak Cumartesi akşamı Leyla Atakan Kültür Merkezi, Dr. Şefik Postalcıoğlu Salonu’nda gerçekleştirildi. Şef Dr. Erdoğan Akkanat yönetimindeki koro konserin ilk bölümünde buselik makamında geleneksel Türk Sanat Müziği’nin unutulmaya yüz tutmuş eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ise Hacı Arif Bey’den, Avni Anıl’a kadar birçok önemli bestekarın eserlerine yer verildi. Konserde ayrıca, koro üyeleri başarılı solo performanslarıyla da dikkat çekti.

 

 

Alkışlar seka tarihi türk musikisi topluluğu’na

 

Kulakların pasının silindiği konserin sonunda vatandaşlar beğenilerini uzun süren alkışlarıyla ortaya koydu. Konseri büyük bir başarı ile yöneten Şef Dr. Erdoğan Akkanat ise, kendilerine başından itibaren büyük destek veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ve Konservatuvar Şube Müdür Hayriye Sözer’e teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —