Tarih: 25.01.2012 14:54

Şehitliğe çirkin saldırı!

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Ahmetbey köyünde muhtarlık tarafından şehitliğin yakınına yaptırılan abdesthane ve tuvaletler, balyozlu saldırıya uğradı. Tuvaletler kullanılmaz hale gelirken, ışıklandırma sistemleri de parçalandı. Osmangazi ilçesine bağlı Ahmetbey köyü sakinleri, Yunan askerlerinin öldürdüğü gençler için köylerine bir şehitlik ve anıt yaptırdı. Her sene şehit olan gençler için mevlüt okutan köy sakinleri, gelen vatandaşların ihtiyaçlarını giderebilmesi için yaklaşık 35 bin TL harcayarak tuvalet ve abdesthane inşa etti.

 

 

BALYOZLA PARAMPARÇA ETTİLER

 

 

Ancak dün gece saatlerinde şehitliğin bulunduğu alana gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler; lavabo, tuvalet, musluklar ve fayansları balyozla parçaladı. Şehitliğin aydınlatılması için kullanılan lambaları da kıran zanlılar kayıplara karışırken, mezarlıkların zarar görmediği belirlendi.

Olaya tepki gösteren Ahmetbey Muhtarı Ahmet Doğan, "Bu insanlığa yakışmayan bir olay. Burada hiçbir şey bırakmamışlar. Bu alanda her sene mevlit okutuyoruz. İnsanlar buraya her sene gelmekte. Bu olaya inanamadım. Şehitlikteki tuvaleti insanlar nasıl kırar?" dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —