Tarih: 25.10.2019 14:05

Şehit polisin adı Kütüphane’de yaşatılacak

Facebook Twitter Linked-in

Yavuzselim Mahallesi’nde yeni eğitime açılan Şehit Polat Özbek İlkokulu içerisinde Ataşehir Eğitim Derneği tarafından yaptırılan Şehit Polis Burak Yıldız adına yaptırılan kütüphane dün hizmete açıldı. Açılışta konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Ataşehir Eğitim Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Bir  Sen Gebze Şube Başkanı Fazlı Yağmur, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran, Şehit polat Özbek Okul Aile Birliği Başkanı Şule Bilgili, Şehit Polis Memuru Burak yıldız’ın halaları Kızyeter Sancarbarlas ve Pakize Kılıç ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Okul Müdürü Alpaslan Pala yaptı. Hiç bir dostun kitap kadar güzel olamayacağını söyleyen Pala, okula kazandırdıkları kütüphane için Ataşehir Eğitim Derneği başkan ve yöneticilerine teşekkür etti.

ÇOCUKLARIMIZA CUMHURİYET BAYRAMI HEDİYEMİZ OLSUN

Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ise; derneğin iki yıl gibi kısa bir süre önce kurulduğunu ifade ederek, ülkenin her köşesinde eğitim alanında bir damla su olmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Dernek olarak birinci önceliklerinin kütüphane olduğunu ve beşincisini Gebze Şehit Polat Özbek İlkokulunda yaptırmaktan mutlu olduklarını söyleyen Kılıç; “Bir çocuk değişirse dünya değişir, çocuklarımız dünyayı değiştiremez, biz çocuklarımıza destek olacağız, yol göstereceğiz ki o zaman o çocuklar dünyayı değiştirsin” dedi. Kütüphanenin açılışının güzel bir tesadüf olarak Cumhuriyet Bayramına yakın bir tarihe denk geldiğini de ifade eden Kılıç, “Cumhireyetimizin 96. yılında Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu kütüphaneyi çocuklarımıza Cumhuriyet Bayramı armağanı ediyoruz” dedi.

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan da “Düşünen ve üreten nesiller için hepimiz gece-gündüz çalışmalıyız” dedi. Toplumsal dengelerin temellerinin bilgi üzerine kurulması gerektiğini de söyleyen Doğan, “bilgili bir nesli bilgi temelli bir nesil yapmak olmazsa olmazımızdır. Bu kütüphanenin yapılmasına katkı sunan Ataşehir Eğitim Derneği ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ATAŞEHİR EĞİTİM DERNEĞİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler de Ataşehir Eğitim Derneği ve yöneticilerine kütüphane için teşekkür etti. Okulun isminin Şehit polat Özbek olduğunu hatırlatan Kaymakam Güler; “Bir şehit polis adına da içerisinde kütüphane olması güzel bir duygu, her ikisini de rahmetle anıyoruz” dedi. Kütüphanenin öğrenciler ve okul için önemine dikat çeken Kaymakam Güler; “Bu ülkeyi Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çok çalışmamız ve çok okumamız geerkiyor. Burada üzücü olan ülkemizde kişi başına kitap okuma oranının çok düşük olmasıdır. Batının sömürgesinden kurtulabilmemiz için daha çok kitap okumalı, daha çok üretmeliyiz ki batıya minnet etmeyelim. Aslında her okulun sürekli açık olan bir kütüphanesinin olması gerekir. Buradan çocuklar istedikleri kitabı hiç kemseye sormadan almalı ve okuduktan sonra yenisi ile değiştirilmelidir” dedi. Ataşehir Eğitim Derneğine kütüphane için teşekkür eden Kaymakam Güler; Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra Kaymakam Mustafa Güler ve Milli Eğitim Müdürü Doğan tarafından Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı Turgay Kılıç ve yönetim kuruluna okula yaptırdıkları kütüphane için teşekkür plaketi verildi. Şehit Polis Memuru Burak yıldız’ın halaları Kızyeter Sancar Barlas ve Pakize Kılıç’a da birer buket çiçek veren Kaymakam Güler, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Kütüphanenin açılışı protokol üyeleri ve katılımcıların yanı sıra öğrencilerle birlikte yapıldı ve tüm davetliler daha sonra birlikte kütüphaneyi gezdi.  Okul Müdürü alpaslan Pala da tüm misafirleri ile yakından ilgilendi ve açılışa katılanlara çeşetli ikramlarda bulunuldu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —