Tarih: 18.10.2015 23:57

Şehit Astsubay Samet Çakır'ın Vasiyeti Yerine Getirildi

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon, dün Hakkari Dağlıca'da yürütülmekte olan operasyonda sırasında çatışmada şehit düşen 4 askerden biri olan Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır'a ağladı.

Ailesi İzmir'de oturan ve vasiyeti gereği cenazesi Van'dan askeri uçakla bugün memleketi Trabzon'a getirilen 28 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Samet Çakır, Gülbahar Hatun Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında binlerce kişi tarafından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

AİLESİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

İzmir'de ikamet eden ve aslen Trabzonlu olan şehit astsubay Çakır'ın cenazesi öğle saatlerinde askeri uçakla Trabzon'a nakledildi. Çakır'ın cenazesi Trabzon Havalimanı'nda Vali Abdil Celil Öz ve İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit ile milletvekilleri ile asker, polisleri ile mülki erkan ve yakınları tarafından karşılandı. Çakır'ın naaşını taşıyan uçağın Trabzon Havalimanı'na inmesiyle babası Muammer, annesi Zehra, kız kardeşi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ANNE VE BABA AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Nişanlı olduğu öğrenilen Çakır'ın ayakta durmakta zorlanan annesi, babası ve yakınları sandalyeye oturtuldu. Zaman zaman fenalık geçiren şehit yakınlarına yetkililer ve sağlık görevlileri müdahale etti.

"BEN ABİMİ SARILARAK GÖNDERDİM, TABUTUNA SARILMAK İSTİYORUM"

Şehit tabutunun askeri uçaktan indirilmesi sırasında yakınları tabuta doğru koşmak istedi. Görevliler acılı aileyi güçlükle teselli etmeye çalıştı. Şehit astsubayın kuzeni Hamdi Çakır, "Ben abimi sarılarak gönderdim, tabutuna sarılmak istiyorum" diye gözyaşı döktü. Yakınlarının teskin etmeye çalıştığı acılı genç, şehidin naaşını taşılan cenaze aracına bindi.

sehit-astsubay-samet-cakir-memleketi-trabzon-a-7789787_4162_m-001.jpg

EVİNİN ÖNÜNDE FERYATLAR YÜKSELDİ

Şehit astsubayın naaşı daha sonra kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki aile evlerine götürüldü. Şehit cenazesi Türk bayrakları ile donatılan binanın önünü getirildiğinde yine feryatlar yükseldi. Çakır'ın yakınları, taziye çadırı önündeki yere konulan tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Burada helallik alınan şehidin naaşı, daha sonra Gülbahar Hatun Camii'ne getirildi. Şehit astsubay için burada düzenlenen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başta olmak üzere milletvekilleri, mülki erkan, asker ve polisler ile ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TEKBİRLER EŞLİĞİNDE UĞURLANDI

Şehit astsubay için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Çakır'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, yapılan duanın ardından askerlerin omzunda askeri top araca konuldu. Tekbirler eşliğinde bir süre askeri araçla götürülen şehidin naaşı, daha sonra cenaze aracına nakledildi. Şehit astsubay, Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —