Tarih: 29.09.2012 11:53

Şehir Tiyatroları’nın sanatsal birimlerinde yoğun tempo!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni yönetmenlik doğrultusunda oluşturulan sanatsal birimleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu birimler arasında yer alan Dış İlişkiler Birimi de,  Şehir Tiyatroları’nın turne ve festival programını gelen teklifler doğrultusunda ele alarak değerlendiriyor. Şehir Tiyatroları sanatçılarından oluşan Dış İlişkiler Birimi, tiyatronun başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesindeki en prestijli tiyatro festivallerinden gelen önerilerini sanatsal içerik ve  kurumsal temsil gibi kıstaslar ışığında ele alıyor.

 

 

 

TURNE VE FESTİVAL TEKLİFLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR

 

 

Dış İlişkiler Birimi, yeni dönemdeki turne ve festival programını belirleme çalışmaları çerçevesinde birim sorumlusu Arzu Bigat Baril başkanlığında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin (SDKM) Sahne Direktörlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Birim, başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesindeki en prestijli tiyatro festivallerinden alınan teklifleri sanatsal içerik, kurumsal temsil, yararlılık ve maliyet gibi temel unsurlarda değerlendirdi. Ayrıca kurum içi eğitimin daha etkin hale dönüştürülebilmesi için yerli ve yabancı uzmanlardan faydalanma hususu da toplantının bir diğer önemli maddesini oluşturdu.

 

 

 

SANATSAL BİRİMLER ORTAK ÇALIŞMA YAPIYOR

 

 

Sanatsal araştırmaların teşvik edilmesi, daha işlevsel bir kurumsal yapının tesisi, kişisel gelişime ve grup çalışmalarına olanak tanıyan daha üretken bir çalışma zemininin oluşturulması amaçlarına dönük olarak Yeni Yönetmelik doğrultusunda oluşturulan birimler, haftanın belirli bir günü bir araya gelerek yaptıkları ortak çalışmayı değerlendiriyor. Birimler ayrıca bu ortak çalışmalarını bir rapor halinde Sanat Yönetim Kurulu’na sunuyor. Tiyatro Okulu, Gezici Tır Tiyatrosu, Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Kukla Tiyatrosu, Sosyal Sorumluluk Projeleri ve Dış İlişkiler Birimlerinin kendi bünyesinde yaptıkları bu çalışmalar, Yönetim Kurulu’ndaki değerlendirme sonrasında hayata geçiriliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —