Tarih: 17.01.2012 09:07

Şehir Tiyatroları’ndan iki yeni oyun

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, biri çocuk iki yeni oyunla izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yönetmenlikleri Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından yapılan ve halen yoğun şekilde prova çalışmaları süren ‘Eski Fotoğraflar’ ve ‘Kristal Çiçek’ isimli oyunların prömiyerlerinin Şubat Ayı içerisinde yapılması öngörülüyor.

 

 

YAZIK EDİLEN BİR HAYAT

 

Bu sezonun en iddialı yapımları arasında yer alması beklenen “Eski Fotoğraflar” adlı oyunun, insanı düşündüren, acaba dedirten, ilginç bir kurgusu var. İki kişilik oyunda kadının geçmişi ile erkeğin geleceği birbirinin içinde gelişiyor. İkisinin de birer öyküsü var. Ve ne yazık ki, yaşamın sunduğu seçeneklerden yalnızca pek azı beklentilere uygun gelişiyor.

 

 

AHMET YAŞAR ÖZVERİ YÖNETİYOR

 

 

Dinçer Sümer’in yazdığı, Ahmet Yaşar Özveri’nin yönetmenliğini yaptığı iki kişilik oyunun Dekor Tasarımı Rona Topçuoğlu, Kostüm Tasarımı Veysel Çıracı, Işık Tasarımı ise Cafer Yiğiter tarafından yapılıyor.

 

 

FUNDA İLHAN VE UTKU OĞUZ ROL ALIYOR

 

 

Yaşamın gerçeklikler üzerinden yaşanması gerektiğine vurgu yapan oyunda Sevtap’ı Şehir Tiyatrosu oyuncularından Funda İlhan, Seyit’i ise Utku Oğuz canlandırıyor.

 

 

ACABA KRİSTAL ÇİÇEK YAŞAYACAK MI?

 

 

Şehir Tiyatroları’nın minik dostları için hazırladığı ‘Kristal Çiçek’ adlı çocuk oyunun provaları da tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

OYUNUN KONUSU

 

 

Bahçede şövalyecilik oynayan minik Ceren ve Volkan, nesli tükenmek üzere olan Kristal Çiçek'in hikayesini dinledikten sonra, kendilerini başka bir oyunun içinde bulurlar. Kahramanlarımız, Kristal Çiçek'e yeniden can verebilmek için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkar. Fakat,  Koca Burun ve Kara Kene'nin peşlerine düştüğünün farkında değillerdir. Anne ve Baba'nın da yardımıyla Kristal Çiçek'i yaşatmaya çalışırlar.

 

 

FATİH SEVDİ YÖNETİYOR

 

Özlem Saraç’ın yazdığı, Fatih Sevdi’nin yönettiği,  Zeynep Özan Topçu’nun yönetmen yardımcılığını yaptığı oyunda Ceren’i İrem Kahyaoğlu, Volkan’ı Nuri Karadeniz,  Annecik’i Nurcan Tural, Babiş’i Bülent Baytar, Kocaburun’u Taylan Ertuğrul, Kara Kene’yi Senem Akman, İtfaiyeci ve Ayı rolünü ise Onursal Yıldırım canlandırıyor. Koreografisi Ferdi Yıldız, müzikleri ise Oktay Köseoğlu tarafından hazırlanan, özellikle ilk öğretim ve okul öncesi eğitim kurumları tarafından gelen büyük talep doğrultusunda sahnelenmeye hazırlanan oyunun dekor tasarımı Adnan Yılmaz, kostüm tasarımı Veysel Çıracı, ışık tasarımı Yaşar Demirkıran ve görsel tasarımı ise Serkan Aktü’ye ait.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —