Tarih: 14.12.2012 11:24

Sedyeyle geldi yürüyerek çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Hatay'da yaşayan Abdülhamit Ünsal, geçtiğimiz temmuz ayında evinin önünde bulunan incir ağacından düştü. 112 ambulansı ile Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Abdülhamit Ünsal’ın boyun omurgasında kırık ve omuriliğinde hasar olduğu ortaya çıktı. Hastanın kırık olan boyun omurgası ameliyat edildi. Eve geldiğinde hiç yürüyemeyen ve sol kolunu çok az kullanabilen Abdülhamit Ünsal, Kocaeli'nde Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Uzman Doktoru Hatice Ergüner tarafından yapılan muayenesinde Abdülhamit Ünsal’ın ancak yardımla oturabildiği, kol ve bacaklarında ileri derecede güç kaybı olduğu tespit edildi. Günlük yaşam aktivitelerinde tamamen bağımlı ve sol bacakta damar iltihabının gelişmiş olduğu görülen hastanın gerekli tedavisi düzenlendi ve kapsamlı bir rehabilitasyon programı başlatıldı.

 

 

Dr. Hatice Ergüner, "Abdülhamit Ünsal, fizyoterapist Emsal Sermet eşliğinde çalıştırıldı. Her gün 2 seans fizik tedavi programına alındı. İlk seanslarda bacaklara yönelik ayakta durma, denge ve koordinasyon egzersizleri uygulanırken, diğer seansta kollara yönelik iş ve uğraşı tedavileri düzenlendi. Haftada 3 seans lokomat (robotik yürüme sistemi) ile yürüme eğitimi yaptırıldı. Bu tedaviler sayesinde hastanın durumunda her geçen gün fark edilen iyileşmeler başladı. Hastanın desteksiz oturma ve ayakta durma dengeleri kısa sürede geliştikten sonra koordinasyon ve ince beceri egzersizlerine başlandı. Paralel barda ayakta durma, denge ve koordinasyon egzersizlerinde de ilerlemeler sağlanınca önce yürüteç ile daha sonrada bir çift kanadyen baston ile paralel bar dışında yürüme eğitimine geçildi. Uygulanan kapsamlı rehabilitasyon programı sonucunda yürüme yeteneğine yeniden kavuşan Ünsal, aynı zamanda hiç hareket etmeyen sol kolunu da aktif olarak kullanmaya başladı ve böylece günlük yaşamında bir başkasına bağımlı olmaktan önemli ölçüde kurtulmuş oldu. Abdülhamit Ünsal’ın durumu, omurga ve omurilik yaralanmalarından sonra kapsamlı ve bilimsel bir rehabilitasyon programının ne kadar önemli olduğunu, robotik rehabilitasyonun tedaviye katkı sağladığını ve hastayı motive ederek iyileşmeyi hızlandırdık" dedi. 

 

 

Abdulhamit Ünsal ise, "Buraya geldiğimde yürüyemiyordum. Uçağa sedye ile bindim. Hastaneye sedye ile geldim. Çok şükür doktorlarımızın sayesinde tekrar ayağa kalktım" diye konuştu. Abdülhamit Ünsal'ın eşi Zeynep Ünsal ise çok umutsuz oldukları bir dönemde Kocaeli'ne gelerek tekrar hayata tutunduklarını söyledi.

Başhekim Doç. Dr. Barın Selçuk ise,"Kesin bir yüzde vermemekle ile birlikte benzer durumda olan pek çok hastamız tekrar ayağa kalktı. Hastanın durumuna göre uygun tedavi planlanıyor. Bazen düşünülen tüm yöntemler uygulanıyor. Burada hastanın morali de önemli bir etken" dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —