Tarih: 13.07.2012 09:47

Sedaş'tan uyarı mühür kırmak çok ciddi bir suç

Facebook Twitter Linked-in

3. Yargı Paketi elektriği kaçak kullanmış ve bu suçtan sabıka almış olanlara af imkanı sağlarken ve tahakkuk eden cezalarının bedelini peşin ödeyenler için bu suçla ilgili yeni bir düzenleme getirirken, mühür bozma suçu elektrik hırsızlığından bağımsız olarak  Türk Ceza Kanunu  (TCK'da) 203’üncü maddesinde ayrıca düzenlendiği için, bu durumda olanların cezaevi riskinin devam ettiğini de ortaya koydu. 

 

Elektrik ölçü aletindeki mührü kırarak, elektriği kaçak kullananların bu maddede bir düzenleme yapılmadığı için elektrik hırsızlığından ceza verilmese de mühür bozmak suçundan 3 yıla kadar hapis cezası aynen devam ediyor. Çünkü elektriği kaçak kullandıkları için elektrik hırsızlığından mahkûm olanları sabıkasız hale getiren söz konusu maddenin içerisinde 'mührü bozmak' ifadesi geçmiyor.   

 

Mühür bozma suçu ise elektrik hırsızlığından bağımsız olarak TCK'da 203. maddede ayrıca düzenleniyor. Bu madde ise şöyle: "Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —