Tarih: 17.04.2012 14:30

SEDAŞ sanıklarına ağır ceza!

Facebook Twitter Linked-in

Yaşlı ve varlıklı bir çifti gözlerine kestiren, evlerine gidip elektrik sayaçlarının mührünü söküp ‘Kaçak elektrik kullanıyorsunuz' diye korkutup dolandıran SEDAŞ çetesi sanıklarına ceza yağdı. İddialara göre; Yakup Özkaya, Murat Kaya, Alaattin Erdan, Şenol K., Barış C. ve Mustafa S. yaşlı çiftlerin evine giderek onları ‘Kaçak elektrik kullanıyorsunuz. Cezası var' diyerek kandırdı. 

 

 

 

3 KİŞİ TUTUKLUYDU

 

 

 

Gündoğdu Kalıcı Konutları'nda ikamet eden Salih V. ve eşi Selime V. de buna inanarak zanlılara 750 TL verdi ancak zanlılar bu kez de bir anda eve girip evdeki kasadan 7 bin Avro'yu alıp kaçtı. Şikayet üzerine yapılan soruşturmada zanlılardan Şenol K., Barış C. ve Mustafa S. savcılık tarafından serbest bırakıldı, Alaaettin Erdan, Murat Kaya ve Yakup Özkaya ise tutuklandı. 

 

 

 

9 YIL 2 AY HAPİS 

 

 

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. Duruşmaya; tutuklu sanıklar Erdan, Kaya ve Özkaya ile avukatları Mehmet Altıntaş katıldı. Tutuklu sanıklar suçlamayı kabul etmeyerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme birkaç dakikalık aranın ardından zanlıların suçu işlediğine kanaat getirdi, 3 zanlıya 9'ar yıl 2'şer ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar ise beraat etti. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —