Tarih: 06.09.2012 13:02

SEDAŞ mağdurları Kaplan'a dert yandı!

Facebook Twitter Linked-in

Şekerpınar TOKİ Konutları’nda yaşayan konut sakinleri, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından kendilerine gönderilen kabarık elektrik faturalarının şokunu yaşarken, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan önceki akşam TOKİ konutlarını ziyaret ederek mağdurlarla görüştü ve konuyla ilgili bilgi aldı. CHP Çayırova ilçe yöneticileriyle birlikte, ilk olarak, TOKİ Konutları Yönetim Müdürü Ahmet Yaşar Miroğlu ile görüşen ve konuyla ilgili bilgi alan Milletvekili Kaplan, daha sonra ise TOKİ konutları sakinleriyle bir toplantı yaptı. 

 

 

 

Ellerindeki yüksek faturalarla milletvekili Kaplan’a SEDAŞ’ı şikayet eden TOKİ sakinleri, gelen yüksek faturalara bir türlü anlam veremediklerini anlattılar. Ağırlıklı olarak ev hanımlarının katıldığı toplantıda vatandaşlar, yüksek faturaların ardından SEDAŞ’a müracaat ettiklerini ancak tatmin edici bir yanıt alamadıklarını dile getirdiler.

 

 

 

 

 

1.736 dairenin bulunduğu ve yaklaşık 7 bin vatandaşın yaşadığı sitenin sakinleri, SEDAŞ yetkililerinin kendilerine değişen sayaçlar nedeniyle faturaların yüksek geldiğini söylediklerini aktararak, “Ayrıca eski sayaçlarda eksik faturalandırma olduğunu ve yeni takılan sayaçların ardından faturalara yansıtıldığını söylüyorlar. Burası sosyal konutlar, her evde televizyon, çamaşır makinesi ve ufak elektrikli aletler var. Böyle yüksek faturalar nasıl gelebilir? Bazılarına 500, bazılarına 1.000 ve bazılarına da çok daha yüksek faturalar geldi. Biz bir türlü buna akıl erdiremedik” diye konuştular. Yüksek faturalar için itiraz edenlerin faturalarının bir kısmının düşürüldüğünü ancak yine de çok yüksek olduğunu söyleyen site sakinleri, “Eğer faturaları ödemezsek elektriğimizi kesecekler. Bir dahaki ay yine yüksek gelirse ne yapacağız, buradaki insanlar zaten dar gelirli insanlar” diye şikayette bulundular.

 

 

 

Kaplan, konuyu araştıracak

 

 

 

Site sakinlerinin şikayetlerini dinledikten sonra açıklama yapan Milletvekili Kaplan, başta SEDAŞ olmak üzere gerekli mercilerle görüşeceğini ve bu konunun takipçisi olacağını söyledi. Gerekli araştırma ve incelemeyi yaptıktan sonra Şekerpınar TOKİ konutlarına yeniden geleceğini söyleyen Kaplan, haksızlığın ve yanlışlığın giderilmesi için üstüne düşen görevi yerine getireceğini belirtti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —