Tarih: 22.01.2012 11:27

Seda yardım eli bekliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (KO-MEK) kursiyeri Seda Okanlar, Küçükken geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu işitme duysunu kaybetmiş ve 15 yıldır tekrar duyabilmenin özlemiyle yaşıyor. 16 yaşında olan ve bir yaşından beri duymayan Seda’nın yeniden duyabilmesi için ameliyat olması gerekiyor. Seda Okanlar şimdi tekrar duyabilmek için yapılması gereken ameliyat imkânını sunacak hayırsever bir yardım eli bekliyor. Üç kardeşin en büyüğü olan Seda, duyma yetisini tekrar kazanarak yaşıtları gibi normal bir hayat sürmek istiyor.  

 

 

EL İŞLERİNDE MAHARETLİ

 

 

Öte yandan İşitme engeli nedeniyle yaşıtlarıyla anlaşamadığı için kendine arkadaş bulamayan Seda Okanlar, komşusunun yönlendirmesiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kocaeli Meslek Edindirme Kursları’na giderek (KO-MEK) nakış öğrenmeye başlamış. Haftanın bir günü engeli nedeniyle özel eğitim alan Seda, el işlerinde oldukça maharetli. Seda 15 yıldır ilk defa KO-MEK’teki nakış kursuna giderek sosyal bir çevreye kavuştu.

 

 

KO-MEK’TE MUTLU

 

 

Yüzde 90 işitme engelli olan Seda, Kireç ocakları mevkiinde bir gecekonduda anne- baba ve iki küçük kardeşiyle birlikte yaşıyor.  Babası sağlık sorunu nedeniyle çalışmadığı için işsiz. KO-MEK’te geçirdiği saatlerde çok mutlu olan Seda, karşısındakinin dudaklarını okuyarak iletişim kurabiliyor ancak kendini ifade etmede zorluk çekiyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —