Tarih: 27.10.2014 10:19

Şebeke borusundan akan kırmızı renkli su TBMM'de

Facebook Twitter Linked-in

Türkkan şimdi de Körfez İlçesi Tütünçiftlik sahilinde geçtiğimiz günlerde şebeke borusunun patlamasının ardından bölge halkını telaşlandıran kırmızı renkli suyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan konunun muhatabı İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

 

 

Su neden kırmızı?

 

Tütünçiftlik sahilinde meydana gelen patlamanın nereden kaynaklandığını soran Türkkan, patlayan şebeke borusundan fışkıran ve bölgede oturanları telaşlandıran kırmızı renkli su ile ilgili inceleme yapılıp yapılmadığını ve bu incelemenin sonuçlarının nasıl olduğunu da sordu.

 

Bu tip patlamalara karşı daha önce tedbir alındı mı?  

 

MHP’li vekil, Bölgede TÜPRAŞ başta olmak üzere birçok dolum tesisinin borularının yer altından geçtiğine de önergesinde vurgu yaptı ve İçişleri Bakanı’na bu bölgede bu tip boru patlamalarına karşı daha önce tedbir alınmış mıdır sorusunu yöneltti. 

Borulardaki bir kimyasalın içme suyuna karışma ihtimaline karşılık herhangi bir tahlil yapılıp yapılmadığını da soran Türkkan, Bakan’dan Tütünçiftlik sakinlerinin daha önce içtiği sulardan kaynaklanabilecek rahatsızlıklara karşı alınmış herhangi bir tedbir ve önlem olup olmadığını sordu. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —