• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,21% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5900,09% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Sayın başkan aile şirketlerine, yandaş firmalara peşkeş çekilmesine müsaade edilmemeli

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, Darıca’daki 80 Milyon TL’lik altyapı ihalesini alan firma hakkında, “Nerede bir AK Partili belediye var, orada şirketi olan AK Partili birisi.

POLİTİKA 3.07.2020 12:23:00 0
Sayın başkan aile şirketlerine, yandaş firmalara peşkeş çekilmesine müsaade edilmemeli

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, Darıca’daki 80 Milyon TL’lik altyapı ihalesini alan firma hakkında, “Nerede bir AK Partili belediye var, orada şirketi olan AK Partili birisi. İhaleler kılıflara, kanuna uygun. Ancak vicdanlar rahat mı? Buna peşkeş denir” dedi. 

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak, 80 Milyon TL’lik altyapı ihalesini alan Soysal Mühendislik İnşaat A.Ş. hakkında açıklamalarda bulundu.  Sarıtoprak Darıca Belediyesi Temmuz ayı meclisindeki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “6-7 aydır Darıca’daki altyapı ihalesiyle ilgili siz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı şarkı söyler gibi hizmeti anlatıyorsunuz. 

BABASI YOLSUZLUKTAN GÖZALTINA ALINMIŞ 

Soysal Mühendislik İnşaat A.Ş. Darıca’daki 80 milyonluk altyapı ihalesini alan şirketin adı. Şirketi, 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı kuruyor. Şirketin kurucularından, AK Parti Ankara eski Milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın babası Musa Mallı 1998 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte Ankara’daki yolsuzluk hakkında gözaltına alınıyor. 

DARICA PARSEL PARSEL SATILACAK MI?

Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Mahmut Mallı 120 Milyon TL’lik altyapı ihalesi almış. 24 Mayıs 2019’da da Fırat Kalkanı Harekatı’nda da 43 milyonluk Devlet Su İşleri’nin ihalesini aldı. Mahmut Sami Mallı 330 milyonluk iş yapmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de Darıca’daki 80 milyonluk altyapı ihalesini almış. Mallı’nın Ankara’da doyduğu yetmedi mi? 

ZEHİR OLSUN

Bizim dikkatimizi çeken şey; nerede bir AK Partili belediye var, orada şirketi olan AK Partili birisi. İhaleler kılıflara, kanuna uygun. Ancak vicdanlar rahat mı? Buna peşkeş denir. Sayın başkan bu aile şirketlerine, yandaş firmalara artık peşkeş çekilmesine müsaade edilmemeli. Bizler göreve geldik, yaşımız genç. Vatandaşlarımızın bize verdikleri oylarla bu makama gelmişiz. Bu siyaseti namuslu ve şerefli şekilde yapmak lazım. Bu rantları, ihaleleri, peşkeş olaylarını bırakmak lazım. Benim 220 bin nüfuslu Darıca halkımın kim ki bir kuruşunu yemişse zehir zıkkım olsun.”
 

Dayısının diri diri toprağa gömdüğü Amir hayati tehlikeyi atlattı, en çok Cristiano Ronaldo’yu sevdiğini söyledi

Karabük’te sürücüler karın tadını drift atarak çıkardı

Dolmabahçe - Bomonti tünelinde otomobile çarpan motosikletli ağır yaralandı

Kadın emeği sınırları aştı: Avrupa’dan Tunceli’ye Zembul buluşması

Cinayetten 26 yıl ceza yedi, göl kenarında gezerken yakalandı

İzmir açıklarında 68 düzensiz göçmen kurtarıldı

Sultanhisar’da üreticiye kestane ve incir fidesi dağıtıldı

Muğlalı genç raketlerden Türkiye derecesi

Boyundan büyük scooter’ı çaldılar

Yargı engel tanımadı

Yükümlülerin ve eski hükümlülein talepleri değerlendirildi

Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu; 3 tutuklama

TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

ADÜ’de Türk Dilinin Tarihi ve Birliği Konuşuldu

Bilecik’te Türkiye Kupası Satranç İl Birinciliği tamamlandı

UEDAŞ’a sürdürülebilirlik büyük ödülü

Kaymakam Uçar, Yenipazar’da yol onarım çalışmalarını inceledi

Bilecikli judoculardan Türkiye şampiyonası bileti

Plakası bezle kapatılan Mercedes plakasız çıktı

Küçük boy balık satışı yapan iş yerine ceza

Sarıgöl’de okullarda farkındalık seferberliği

Elazığ’da 4 kişi 1 kişiye saldırdı: Hırsını alamayan saldırganlardan biri şahsın kulağı ısırarak kopardı

Bilecik sağlık tesislerine 23 milyon TL’lik tıbbi cihaz yatırımı

Zabıta ekiplerinden pazarcı esnafına çöp poşeti desteği

Şimşekspor 14 puana ulaştı

Bilecik’te define avcıları suçüstü yakalandı

Düzce’de iletişim fakültesi öğrencisinin ilginç gelir kapısı

Bolivya’da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Bilecik’te pazarcı kavgası; 2 kişi yaralandı

Ortaokul öğrencisinin Mansur Yavaş’a yol çağrısı gülümsetti

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.