Tarih: 26.12.2017 20:03

Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Zirvesi’nin ilk ayağı sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

Tekirdağ'da, "Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi" ilk ayağı sona erdi.

Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda sabah başlayan etkinlik öğleden sonra, Aselsan, Türk Hava Yolları (THY), Roketsan gibi savunma hava sistemleri firmaların sunumlarıyla devam etti.

THY Teknik A.Ş. Genel Müdür Başdanışmanı Halil Tokel, THY tanıtım sunumunda, yapılan çalışmaları ve THY'nin büyüme oranlarını açıkladı. Tokel, "Projeleri parçalara ayırıp, parça bazında incelemeler yapılması daha doğru daha iyi uslu alacaktır. Böyle bir usulü gerçekleştirdiğinde, taktirde şunu göreceğiz ki, Türkiye'ye pek çok yapılamaz denilen Ülkede olmadığı iddia edilen parçaların ürünlerin yapıldığını görülecektir sürprizlerle karşılaşacaktır. Onun için ülkemize bu manada tam bir güven sağlamamız gerekiyor tabir özgüvenimizin korumamız gerekiyor "dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hava ve karada yaptığı katkılarıyla kendinden söz ettiren Aselsan adına Ali Rıza Kılıç sunum yaptı ardından Roketsan adına da Alp Çağlar'ın yaptığı sunumda Roketsan'ın Türk Silahlı Küvetlerine kazandırdığı silahlar tanıtıldı tanıtımlar slayt gösterisiyle devam etti.

"Trakya 2. Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Alt Sanayi Yerleştirme Zirvesi ve Sergisi", Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği, Namık Kemal Üniversitesi, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği, NKÜ Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy ticaret ve sanayi odaları, SAHA İstanbul ile KOSGEB iş birliğinde yarın da devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —