Tarih: 04.12.2017 12:09

Sarıbaysız ilk toplantı!

Facebook Twitter Linked-in

Geçen ay, kongre sürecine girmesi ve parti tabanının eleştirilerine maruz kalmasından dolayı CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay il başkanları masasından 2 ay müsaade istemişti. Her ayın ilk Pazartesi günü bir araya gelen 7 siyasi parti il başkanı, Aralık ayı toplantısını Başkan Sarıbay’sız gerçekleştirdi. 1 buçuk senedir 7 il başkanı olarak toplanıp, ilk kez 6 il başkanı olarak toplanan toplantının ev sahipliğini DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül yaptı. Ramada Plaza’da gerçekleşen buluşmaya; AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ve SP İl Başkanı Nurettin Çelik de katılım gösterdi.

3 Aralık Engelliler Günü ve 5 Aralık kadınlara verilen seçme seçilme hakkı günlerine vurgu yaparak sözlerine başlayan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Üçüncü üniversite projesiyle ilgili birkaç çalışmamız olacak. Posco işçilerinin sorunları var. İşçilerimizin haklarını kimseye yedirmeyeceğiz. AK Parti İl başkanımızda konunun takipçisi olacağını söyledi. KEV tesislerinden gelen paralar karşılığında Kocaelispor borçlarının bir kısmını kapattı. Bundan bizim de azda olsa payımız var. Bundan dolayı mutluyuz. 11.30’da Vali Bey’e 12.30’da da Büyükşehir Belediye Başkanımıza gideceğiz” dedi.

DP ve SP saarından İYİ Parti’ye geçişlerin partiyi nasıl etkilediği sorusuna DP İl Başkanı Nazlıgül, “Serdar Kaman il başkanı seçildi. Fakat şimdiden tavır ve davranışlarından dolayı il başkanlığı gömleği 2-3 beden büyük gelmiş. İYİ Parti sadece Meral Hanım’ın varlığıyla kendini koruyan bir parti. Allah korusun bir şey olsa ortada kalacaklar. DP her zaman var olmuş birçok genel başkan görmüş bir partidir. Bizden de başka partilerden de İYİ Parti’ye geçiş olabilir. DP kökleri sağlamdır o yüzden bununla gurur duyuyorum” açıklamasına bulundu. SP İl Başkanı Nurettin Çelik ise, “Siyasetin yolu açıktır. Biz tarlayı almış olsak AK Parti bir şey süremez. Siyaset uzun solukludur. Önümüzdeki günlerde gidişatı göreceğiz. Partimizden ayrılmaları benim için önem arz eden bir durum değil” dedi.

AK Parti Gebze ilçe kongresinin ertelenmesi konusunda açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “İstişareler sonucunda alınmış bir karardı. İlerleyen günlerde yeni tarihle alakalı bilgilendirmeyi yapacağız” dedi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın kongreler bittikten sonra masaya tekrardan çağrılıp, çağrılmayacağı sorusuna ise DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Buluşmaya ev sahipliği yapan arkadaşımız kimse davet edeceğini düşünüyorum. Tabii ki de biz daveti yaparız. Katılıp katılmamak onun elinde” yanıtını verdi.

Yerli otomobil konusunda çalışmaların yapılması noktasında görüşlerini bildiren MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Masadaki il başkanlarımız arasında bu konuyla alakalı birlik sağlanmadı. Bir il başkanının söylediğinden ziyade 6 il başkanının da bu görüşte ortak olması gerekiyor. Ben yine de Kocaeli’de üretilmesinden yanayım. Bu konu için hem kendi kürsümden hem de dernekler aracılığıyla çalışmaları yapacağım” diyerek Ülkü Ocaklarından sürekli başkan değişimlerini değerlendiren Ünlü, “Ülkü Ocakları, MHP’nin bel kemiğidir. Gelen arkadaşta bizim giden arkadaşta bizim. Bunlar görev değişimleridir. Taşlar yerine oturacak” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —