Tarih: 20.10.2016 11:21

SARIBAY: FETÖ'NÜN CHP İLE BAĞLANTISI OLAMAZ

Facebook Twitter Linked-in

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, haftalık olağan basın toplantısında OHAL süreci ve yerel gündeme yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarıbay, açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olmadığını da vurgulayarak, "Birincisi FETÖ menfaatçi bir örgüttür. Bizden herhangi bir menfaati olmadığı için parti içinde böyle bir soruşturma başlatmadık. CHP içinde FETÖ’cü var diyen insan yalan söylüyor" diyerek eleştirilere yanıt verdi. OHAL süreci ile ilgili eleştirilerde bulunan Sarıbay, "OHAL’deki sıkıntılar yavaş ilerliyor. Bu soruşturmaların çok daha hızlandırılması lazım. Cumhurbaşkanımız bunların eşlerine, çocuklarına mı sahip çıkacağız dedi. Evet onların eşleri çocukları bu hareketin içinde değillerse sosyal devlet içinde onların da korunmaya ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti’yi temsil eden bir cumhurbaşkanı. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla da CHP ile AK Parti’nin farkı burada ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ, PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNUYOR

Sarıbay, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Başkanlık Sistemi ile ilgili açıklamaları üzerine, "Devlet bey bir genel başkan. O günkü konuşmalara baktığınız zaman ‘Ben desteklerim’ demedi. ‘Biz parlamenter sistemi savunuyoruz’ dedi. Yarın öbür gün referandum yapılsa da desteklemez. ‘Cumhurbaşkanının da yasal sınırları çekilsin’ dedi. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. CHP bugüne kadar Suriye ile Irak ile ilgili ne dediyse hepsi çıktı. ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesinden çıktığınız zaman yanlış yapmış olursunuz. AK Parti ve MHP’nin tabanı her ne kadar biz ayrıyız deseler de aynı hareket ediyorlar" şeklinde konuştu.

CHP’DE FETÖCÜ VAR DİYEN YALANCIDIR

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olmadığını vurgulayan Sarıbay, "Birincisi FETÖ menfaatçi bir örgüttür. Bizden herhangi bir menfaati olmadığı için parti içinde böyle bir soruşturma başlatmadık. CHP içinde FETÖ’cü var diyen insan yalan söylüyor. FETÖ ile şu ya da bu nedenle hiçbir bağlantımız olamaz" diyerek eleştirilere yanıt verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —