Tarih: 07.04.2017 16:40

Saraybosna Üniversitesi

Facebook Twitter Linked-in

Daha farklı etkinlikler ve aktivitelerle kendi kişisel gelişiminizi sosyal ve diğer alanlarda da sürdürmek ister misiniz? Daha farklı kültürler, farklı insanlar ve dünyalar tanımak ister misiniz? Ya da yurtdışında okumanın tedirginliğini yaşıyor musunuz? Bu gibi sorunlarla karşılaşmadan güzel bir eğitim almak Saraybosna Üniversitesi ile çok kolay olacak.

Bosna Hersek Üniversiteleri

Bosna Hersek, bir Avrupa ülkesi olmasının da verdiği tüm fırsatları size de sunuyor. Öyle ki tüm Bosna Hersek üniversiteleri size mavi diploma verir. Saraybosna Üniversitesi de imza attığı Bologna Sözleşmesi doğrultusunda Avrupa üniversiteleri kalitesinde bir eğitim verir. Bologna Sözleşmesi ile imza atan ülkeler yükseköğretim standartlarını belirli bir seviyeye taşımayı taahhüt ederler. Böylece tüm Avrupa ülkelerinin kabul ettiği ve onayladığı bazı standartları da kabul ederler ve bunu yerine getirirler.

Sıkı bir disiplin ve kontrolle bu standartları her zaman yükseltmeye çalışan Saraybosna Üniversitesi, bu sayede mezunlarına mavi diploma vermeye hak kazandı. Mavi diploma ile istediğiniz Avrupa Birliği ülkesinde istediğiniz gibi bir iş kurabilirsiniz ya da istediğiniz gibi çalışabilirsiniz. Ayrıca size tüm dünyanın kapılarını açacak olan Europass programı sayesinde kendinize çok güçlü bir özgeçmişiniz olacak. Europass programında toplam 5 farklı belge bulunur. Bunlardan ikisi olan öz geçmiş ve dil yeterlilik belgelerini siz doldurursunuz. Diğer diploma eki gibi 3 farklı belgeyi de sizin yerinize Saraybosna Üniversitesi doldurup hazırlar. Ancak bu belgeleri alabilmek için özellikle “Hareketlilik Eki” için başka bir ülkede bir akademik çalışmaya resmi olarak katılmanız gerekir. Çünkü bu belgeyi Saraybosna Üniversitesi ile ortak çalıştığınız diğer kurum doldurur.

Eğitim Masrafları

Bosna Hersek’te hayat şartları çok ucuz olduğu için bu fiyatlar eğitim – öğretim ücretlerine de yansır. Hatta barınma ve yemek giderleri de neredeyse ülkemizle aynı seviyede olur. Üstelik geniş ve büyük Boşnak mutfağına hayran kalacaksınız. Ya da diğer dünya mutfaklarından lezzetleri deneyebileceğiniz sayısız mekanları keşfedebilirsiniz. Saraybosna Üniversitesi diş hekimliği için yıllık 3500 Euro ödemeniz yeterli olacaktır. Ya da eczacılık için yıllık 2500 Euro ödemeniz yeterli olacaktır. Üstelik isterseniz Saraybosna Üniversitesi öğrencisi olarak geri ödemeli KYK kredisi alabilirsiniz.

Ayrıca tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bir yıl dil eğitimi almalısınız. Daha sonra gireceğiniz sınavı kazanırsanız diş hekimliği ya da eczacılık fakültelerinde okumaya başlayacaksınız. Kaldı ki bu üniversite öğrencilere Türkçe eğitim desteği de sunuyor. Size ise üniversitenizin sunduğu akademik ve sosyal faaliyetlere katılmanız kalıyor. Üniversite için gelen diğer ülkelerin öğrencilerini de tanıyacaksınız. Böylece farklı ülkeler ve farklı kültürleri tanıyacak ve ufkunuzu daha da geliştireceksiniz. 25 yıllık yurtdışı eğitim tecrübemizle Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı olarak size ve ailenize yurtdışı eğitim hakkındaki tüm sorularınızda ve her ihtiyacınızda yanınızda oluyoruz.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —