Tarih: 12.01.2012 14:28

Sapanca Gölü'nü koruma çağrısı!

Facebook Twitter Linked-in

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü’nü besleyen derelere; buzdolabı, lastikler, elbiseler gibi atıkların atıldığını belirterek, çevreye sahip çıkma konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

 

 

"ÇEVREYİ KORUMAK HERKESİN GÖREVİ"

 

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca Havzası’nda bulunan derelerin temizlik çalışmaları devam ediyor. Daha önce İstanbuldere, Yanık, Keçi ve Sarp derelerinde temizlik çalışmaları gerçekleştiren SASKİ ekipleri, önceki gün İstanbuldere’de yeniden temizlik çalışması yaptı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya’nın gözbebeği olan Sapanca Gölü’nü korumak için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalardan biri de ekiplerimizin Sapanca Gölü’nü besleyen derelerde gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarıdır. Gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak kurumumuzun en asli görevi olduğu gibi tüm insanların da görevidir” dedi.

 

 

HER ÇEŞİT ATIK VAR

 

 

Dere temizliklerinde karşılaştıkları manzaradan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz önceki gün yaptıkları temizlik çalışmalarında; damacana su şişeleri, oto lastikleri, buzdolapları, ağzı bağlı çöp poşetleri, elbiseler gibi atıkları temizlediler. Son günlerde yağışların artması üzerine İstanbuldere’nin debisi oldukça yükseldi. Bu da dere yatağına atılmış atıkları Sapanca Gölü’ne taşıdı. Bunun üzerine kısa bir süre önce temizlediğimiz İstanbuldere’yi tekrar temizlemek zorunda kaldık. Özellikle de dere ağzında büyük bir çalışma gerçekleştirerek, atılan bu atıkları göle karışmadan temizledik” diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —