Tarih: 29.03.2021 14:30

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Türkiye, Xiaomi'nin dünyada üretim gerçekleştirdiği 4'üncü ülke

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın öne çıkan teknoloji şirketlerinden Xiaomi ve partneri Salcomp'un, yıllık 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip İstanbul Avcılar'daki fabrikasının açılışı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, açılışa gönderdiği video mesajda, Xiaomi ve Salcomp'un ortak yatırımından mutluluk duyduğunu belirterek, "Yaklaşık 2 yıl önce Türkiye pazarına açılan Xiaomi, başarılı faaliyetlerini ülkemize yaptığı bu yatırımla taçlandırıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin, Xiaomi'nin dünyada üretim gerçekleştirdiği 4'üncü ülke olacağını aktaran Varank, bu yatırımın, Türkiye'nin küresel bir akıllı telefon üretim üssü olması yolunda bir köşe taşı olduğunu, firmanın yapacağı ihracat ve katma değerli üretimin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.

"Fabrika, Türkiye ile çevre pazarlardaki yüksek potansiyel ile büyüyecek"

Mustafa Varank, 14 bin metrekare alan üzerinde kurulan fabrikada yıllık 5 milyon telefon üretme kapasitesi olacağını belirterek, firmanın ilk etapta 2 bin vatandaşa istihdam sağlayacağını, fabrikanın Türkiye ile çevre pazarlardaki yüksek potansiyel ile büyüyeceğini kaydetti.

Türkiye'nin pandemi şartlarınd 

AA




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —