Tarih: 21.01.2021 10:49

Sanatçı Haluk Tolga İlhan ve Hakkı Özdal Baldur grevini ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Grevlerinin 27'nci gününü geride bırakan Baldur işçilerini Yeni e Dergisi Editörü Hakkı Özdal ve Sanatçı Haluk Tolga İlhan ziyaret etti. İlhan'ın türküleriyle halay çeken işçiler dayanışma sloganları attı. Özdal ve İlhan daha sonra direnişteki Migros Depo işçilerini de ziyaret ederek mücadelelerine güç verdi.

Baldur'da "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" ve "Yaşasın Baldur grevimiz" sloganlarıyla karşılanan Yeni e Dergisi Editörü Hakkı Özdal ve Sanatçı Haluk Tolga İlhan, grev çadırında işçilerle çay içti, sohbet etti.

"BİZ SANATÇILARA DA GÖREV DÜŞÜYOR"

Seslendireceği türküler öncesi işçilere seslenen Haluk Tolga İlhan, "Çok güzel bir duyguyla karşılandık. Ben de Devlet Operasında işyeri temsilcisiyim. KESK'e bağlı Kültür Sanat-Sen üyesiyiz. Desteklerimizi sunmak istedik. İşçi sınıfını dayanışma içinde, birbirini sahiplenir şekilde görmek güç verdi bize. Bir grevi sonuna kadar götürmek önemli. Burada biz sanatçılara da görevler düşüyor. Bizlerin anlatması, bahsetmesi lazım. Sizlerin sesini duyurmaya çalışacağız. Sizlerle dayanışmak sanatçıların yapması gereken bir şey. Emek ile sermaye arasındaki çelişki hâlâ devam ediyor. Bizim için de, sesini çıkarmazsan idareci sana hiçbir şey vermez. İlla haksızlığı gündeme getirecek, söyleyeceksin. Sizde bir ruh oluşmuş, sloganlarınızdan da belli. Sizlerin başarılı olacağından eminim" diye konuştu.

"BİRLİKTE MÜCADELE EDEREK KAZANACAĞIZ"

Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ise dayanışmanın önemine vurgu yaparak "Ülke olarak yaşadığımız koşullar ortada. Sermayenin ve siyasi iktidarın bizlere bakış açısı kabul edilecek gibi değil. Baldur'da böyle, Ekmekçioğlu'nda da aynı Migros'ta da aynı. İşkolu ve sendika farkı gözetmeksizin bu mücadeleyi büyütüp daha derli toplu bir yapıya dönüştürmek, ortaklaştırmak zorundayız. Çünkü karşımızdaki yapılar bize saldırırken hangi düşünce veya siyasi inanca sahip olursa olsun aynı cepheden saldırıyor. Dolayısıyla bütün işçilerin bu saldırılara karşı ortaklaşma ve birlikte mücadele etme zorunluluğu var. Grevci arkadaşlarımı kutluyorum, kolay değil. Buradaki gücümüzü sonuna kadar sürdürmek zorundayız. Bunu birlikte mücadele ederek kazanacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Haluk Tolga İlhan türküleriyle grev alanını ısıttı, işçiler hep beraber halaylar çekip türküler söyledi. Ziyarete Emek Partisi, direnişteki Migros işçileri ve Petrol-İş işyeri temsilcileri de destek verdi.

"ÇOBAN ATEŞLERİNİ BİRLEŞTİRMEK GEREK"

Baldur ziyaretinin ardından ücretsiz izne karşı direnişe geçen Migros Depo işçilerini de ziyaret eden Özdal ve İlhan, burada da işçilerle sohbet etti. İşçilere seslenen Yeni e Dergisi Editörü Hakkı Özdal, "Pandemi koşulları emeğin iğne ile kuyu kazarak elde edilmiş haklarının da gasbedildiği, üzerine kürekle kum atıldığı bir süreç oldu. Sizin yılbaşı günü, insanların yeni bir yılı umutla, hevesle karşıladığı bir gün hoyratça, ücretsiz izin adı altında işten çıkarılmanız da bu sürecin bir ürünü. Sermaye en fazla parasından biraz kayıp yaşıyor bu süreçte ama biz bunu etimizle, kanımızla, kasımızla, soframızdaki ekmeğimizin boyutuyla yaşıyoruz. Buna dur demek için de buradaki bu çoban ateşlerini birleştiren ortak bir mücadele gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı ise "Dayanışma büyütür. Migros Depo işçileri yıllardan beri sömürülüyor. Ülkemizde şu anda ciddi bir ücretsiz izin dayatması var, bunu bir cezalandırma yöntemi olarak kullanıyorlar" dedi.

Ziyaretin sonunda Sanatçı Haluk Tolga İlhan burada da işçilere türküler seslendirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —