Tarih: 15.09.2014 12:28

Sanat meslek ve kişisel gelişim kurs kayıtları başladı

Facebook Twitter Linked-in

Kurum Yetişkinlere yönelik verdiği kursları, Çayırova Belediyesi Gelişim ve Eğitim Merkezi (ÇAYGEM) çatısı altında topladı. Eylül ayı boyunca devam edecek kayıt başvuruları sonrasında ekim ayında kursların açılması planlandı. 28 farklı branşta başvuruları kabul eden Çaygem, Belediyenin karşısında Adnan Kahveci Caddesi üzerinde yer alan 4 katlı Gençlik Merkezinde yer alıyor. Modern, ferah klimalı ortamda uzman eğitmen kadrosuyla kursiyer adaylarına kapılarını açan Çaygem, hafta içi ve hafta sonu hizmet verecek. Kursiyerler  aldıkları Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Müdürlüğü onaylı sertifikalarını başta işe girişte olmak üzere her yerde kullanabilecekler.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şevki Demirci, tüm Çayırovalıları ücretsiz kurslardan faydalanmaya davet etti. Demirci: " Hemşehrilerimizin özellikle kadınlarımızın bu kurslardan azami ölçüde faydalanmasını arzu ediyoruz. Günlük hayatta geçerli olan, kullanabilecekleri seçkin branşları belirliyoruz. İstiyoruz ki kursta öğrendikleriyle elde ettiği bilgisayar sertifikasıyla Çayırovalı işsiz gencimiz işe girebilsin. Çayırovalı hanım kardeşlerimiz öğrendikleri filografi, tel kırma, ahşap boyama, seramik gibi geleneksel türk sanatlarıyla ürünler ortaya koysunlar. Bunları satabilsinler. Bir değer üretip aile bütçelerine katkıda bulunsunlar. Öğrendikleri her el sanatıyla, Çaygemde aldıkları her kursla, adeta kollarına altın bilezik taksınlar. Biz belediye olarak Halk Eğitim iş birliğiye bunun ortamını hazırlıyoruz.

 

Kursiyerlerimiz burada hem bir meslek veya bir meziyet sahibi oluyor hem de kendisiyle benzer kaygılarla ortak amaç etrafında  birleşen diğer kursiyerlerle birlikte sosyalleşme imkanı buluyor. Her bir kurs, aynı zamanda kişiye iş ve sosyal hayatta iletişim konusunda kazanım sağlıyor. Tasarrufa azami önem vererek, fiziki imkanları, maddi manevi kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda bitim aşamasına gelen İnönü Mahallesi Semt Konağının fiziki imkanlarını da değerlendireceğiz.

 

Orada da başta el sanatları, step - aerobik  gibi kursları özellikle hanım kardeşlerimize yönelik açacağız. Hükümetimizin ülke genelinde başlattığı okuma yazma bilmeyen yetişkin kalmamasını hedefleyen kampanyaya Çayırovadan destek sunuyoruz. Okul çağındayken  herhangi bir sebeple okuma yazma öğrenememiş  gencinden yaşlısına herkese okuma yazma kursu açıyoruz." Şeklinde geniş bir değerlendirmede bulundu. Başkan Demirci, bu şekilde  sosyal belediyecilik ilkesinin en güzel örneklerini Çayırovada sergilemeyi amaçladıklarınının altını çizdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —