Tarih: 03.03.2021 20:15

Salam Sosisi Sofranıza Taşımanın Lezzetli Yolları

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Yemeye hazır salam ve sosisler tüm dünyada bulunur ve farklı çeşitleri mevcuttur. Salam sosislerin doğrudan paketten çıkarıp yenilip yenilemeyeceği ve yemeklere nasıl ilave edileceği sıklıkla sorulan sorulardandır. İki dilim yumuşak beyaz ekmek arasına sıkıştırıldığında lezzetli ve doyurucu olsa da salam, sosis ve sucuğu yemenin başka yolları da var. İster makarnaya ister bağımlılık yapan bir atıştırmalık karışımına atılsın, olasılıklar sonsuzdur. Bu sebeple bu metinde size salam sosisi kullanabileceğiniz lezzetli tariflerden bahsettik. Bu metindeki tarifleri yapabilmek için Ahmet İpek Lezzetlerinden dilediğiniz ürünleri satın alabilirsiniz. Ancak tariflerden önce salamın pişirilmeden yenmesine bakalım.

Salamın pişirilmeden yenmesi sağlıklı mıdır?

Mağazalarda satılan tüm salamlar yemeye hazırdır ve herhangi bir pişirme gerektirmez. Ya kuru kürlenir ve tüketilmesi güvenli olana kadar yeterince kurutulur ya da yemeye hazır pişmiş salam, buna yenmeye hazır ancak konserve edilmemiş sıcak füme salamlar dahildir.

Salam, iri, kuru, cesurca baharatlanmış sosis ailesidir. Salamın yoğun tadı, sosisin kabuğunda olgunlaştığı uzun kürlenme sürecinden kaynaklanır. Bu işlem aynı zamanda salamın pişmemiş olmasına rağmen güvenli ve yemeye hazır olduğu anlamına gelir. Salamın boyutu, şekli, çeşnisi ve sertleşme süreci değişir, bu da favori salamınıza farklı lezzetleri tadarak karar verebileceğiniz anlamına gelir.

Bugünlerde mevcut olan çok çeşitli kurutulmuş sosis ve salamlar göz önüne alındığında, en iyisini seçme kararında neye bakılması gerektiği konusunda genelleme yapmak zordur. Genelde kurumuş ve solgun salamdan kaçının. Şarküteri tezgahından önceden dilimlenmiş salam satın alırken, yakın zamanda kesilip kesilmediğini sorun, birkaç saat dilimlenmiş et kuru ve iştahsız görünecektir. Ya da Ahmet İpek Sucukları gibi güvendiğiniz bir markayı seçerek aldığınız ürünlerin taze ve doğal olduğundan emin olabilirsiniz.

Salam, sosis ve sucuğun makarna ile harika uyumu

Bu malzemelerle harika bir makarna yapabilmek için makarnayı haşlamakla başlayın. Makarnaya ekleyeceğiniz zeytinyağı, küçük delicata kabak, sarımsak, karanfil, ince doğranmış salam, sucuk ve sosis, kekik dalı ve parmesan peynirle mükemmel bir yemek hazırlamış olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Makarna’da kullandığınız sucuk, sosis ve salam çeşitlerini ayrı ayrı denemeniz tamamen farklı bir yemek hazırlamış gibi hissetmenizi sağlayabilir.

Salam, sosis ve sucukla misafirlerinize kolaylıkla hazırlanabilen ikramlar

Bu ürünlerin yumurtayla ne kadar yakıştığını ve fırına girdiklerinde yağlarıyla yemeği ne kadar lezzetlendirdiğini bilmeyen yoktur. Bu sebeple sizin için hem çok lezzetli hem de çok kolay bir tarif paylaştık.

Fırını önceden 190 santigrat dereceye ısıtın. Bir kasede peynir, yumurta sarısı, parmesan peyniri ve birkaç çay kaşığı sütü iyice karıştırın. Hamuru parşömen kaplı bir fırın tepsisine yayın. Peynir karışımını kenarlarından 2 santimetre uzakta kalacak şekilde hamur işinin üzerine yayın. Peynir karışımını salamla, sucukla ve sosisle örtün. Burada kullanacağınız ürün miktarı ve çeşitliliği tamamen sizin damak tadınıza bağlıdır. Kalan hamur işi tabakasıyla doldurun. Bir sırt oluşturmak için kenarları yukarı katlayarak iyice kapatın. Az miktarda sütle fırçalayın. Yaklaşık 15 dakika veya en üstteki hamur kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Hangi salam türünün sizin için en lezzetlisi olduğuna karar vermenin en iyi yolu, biraz daha örneklemek ve tatmak, ardından menünüzde nasıl kullanmayı planladığınızı belirlemektir. Ve bu kullanım, meze tabağının bir parçası, bir sandviçte, bir makarna salatasında veya başka yaratıcı yollarla olabilir. Salam, sucuk ve sosis çok yönlü bir ürünlerdir. Kullanımları sonsuzdur. Ahmet İpek Sucukları’nın web sitesini ziyaret ederek en sevdiğiniz ürünlere karar verebilir ve bunlarla dilediğiniz yemeği hazırlayabilirsiniz.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —