Tarih: 03.05.2012 15:33

Sakalı-ı Şerif'i çalmaya kalkıştı!

Facebook Twitter Linked-in

Son bir ay içerisinde Gebze’de 9, Darıca’da ise 3 camiye girerek hırsızlık girişiminde bulunan zanlı önceki gün Gebze Emniyeti tarafından suçüstü yakalanmıştı. Gece saat 23.30 sıralarında Tatlıkuyu Camii’nde yaşanan olayda, ihbar üzerine yapılan aramalarda zanlının masanın altında saklandığını gören emniyet ekipleri zanlıyı suçüstü yakalayarak gözaltına almıştı.

 

 

 

12 CAMİYE GİRDİĞİ TESPİT EDİLDİ

 

 

 

Yapılan kimlik tespitinin ardından zanlının Fevzi Ç. olduğu öğrenilmiş ve bu zanlının bir ayda toplam,12 camiye girdiği, camilerden para, bağış çeki ve kıymetli eşyaları çaldığı ortaya çıkmıştı. İncelemeler sonucunda aynı zanlının, birçok camide çalacak bir şey bulamayınca kamera kayıt cihazlarını çaldığı ya da bozduğu ortaya cıktı. Gebze Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen hırsızlık zanlısı Fevzi Ç. burada alınan ifadesinin ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.

 

 

 

SAKAL-I ŞERİF’İ GÖRÜNCE ÜRPERDİ

 

 

 

Alınan bilgiye göre Fevzi Ç.’nin girdiği camilerden biri de Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’ydi. İddiaya göre, zanlı Fevzi Ç., Çoban Mustafa Paşa Camii’nde bulunan Hz. Muhammed (S.A.V.)’e ait Sakal-ı Şerif’i çalmaya kalkıştığı öğrenildi. Zanlının ifadesinde, Sakal-ı Şerif’i çalma girişiminde bulunduğu, tam ulaştığı anda kızıl bir ışık gördüğünü söylediği öğrenildi. Işığı gören zanlının ürperdiği ve bu nedenle Sakalı Şerif’i çalmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

 

 

 

KORUMA ALTINA ALINDI

 

 

 

Gebze Müftülüğü’nden alınan bilgiye göre, uzun süreden beri Çoban Mustafa Paşa Camii’nde bulunan Peygamber Efendimize ait Sakal-ı Şerif’in yaklaşık 2-3 gün önce koruma altına aldığı öğrenildi. Tedbir amaçlı koruma altına alınan Sakal-ı Şerif’in yeri hakkında bilgi alınamadı. Zanlı Fevzi Ç., adliyedeki işlemlerinin ardından Gebze M Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —