Tarih: 12.03.2012 14:50

Sahte imza ile harfiyat vurgunu!

Facebook Twitter Linked-in

 

Daha önce plandan elde edilen yeşil alanları sözleşme ile çeşitli kişi ve kurumlara veren Nilüfer Belediyesi'nde şimdi de sahte imza ile usülsüz ve fazla ödeme yapıldığı iddia edildi. Harita Mühendisi Gürkan Kanbir'in 10 ay önce savcılığa yaptığı şikayeti ile ortaya çıkan usülsüzlük, soruşturmanın ardından mahkemeye intikal ettirildi. Adliyeye intikal eden Nilüfer Kaymakamlığı'nın ortaya çıkarttığı sahte imzalı hak ediş skandalı şöyle gelişti. Harita Mühendisi Gürkan Kanbir, inşaat ve hak ediş dosyası kapandıktan 2 yıl sonra, belediyede imzasının sahte olarak kullanıldığını tesadüfen öğrendi.

 

KAYMAKAMLIK GÖREVLENDİRDİ

 

Nilüfer Belediyesi'nin Üçevler Mahallesi çevre düzenleme ve kavşak çalışması ile alakalı ihale keşif raporunda hafriyat bin 382 metreküp olarak belirtilmesine rağmen, hak edişlerde 25 bin 38 metreküp olarak fatura edildi. Kaymakamlıkça sahte imzayı araştırmak için görevlendirilen teknik heyetin raporunda ise hafriyat çalışmasının 5 bin metreküp yapıldığı, ancak 25 bin metreküp fatura kesildiği anlaşıldı.

Harita Mühendisi Gürkan Kanbir'in bilgisi olmadan imzasının taklit edilerek unvan gasbı yapılan olayın bir de hafriyat vurgunu boyutu olduğu anlaşıldı. Hafriyat için fazladan 300 bin lira civarında fazla ödeme yapıldığı bildiriliyor.

 

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

 

Nilüfer İlçe İdare Kurulu, Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli mimar ve mühendisler E.Y, M.Y, A.B, S.T. ve H.A hakkında soruşturma izni verdi. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 memur hakkında kamuyu zarara uğratmaktan dava açıldı. Bu arada savcılığın kavşaktaki hafriyat vurgununu incelemek üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi teknik elamanlarından bir ekip oluşturduğu da öğrenildi. Bilirkişi heyeti, yaptığı incelemede, hak ediş raporları ve belediyeye kesilen, bedeli ödenen faturada yazılı işlerin tamamen yapılmadığını tespit etti.

Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut'un araştırmalarına göre, fen işlerinin bağlı olduğu üst seviyede yöneticilerin yargılanması için Valilik İl İdare Kurulu'ndan yargılama izni istendi. Bu dosyanın halen İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından incelendiği kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —