Tarih: 12.09.2012 12:42

Şahit babaları isyan etti!

Facebook Twitter Linked-in

Dün sabah Çayırova Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan Şehit Babaları “artık yeter” diyerek terör olaylarına ve toplumda oluştuğunu iddia ettikleri duyarsızlığa tepki gösterdiler. Çayırova Kent Konseyi Gençlik Meclisi dün sabah Kuştepe Kafe’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Çayırova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Fındıkçı’nın yanı sıra Şehit Babaları Hüsmen Atik ve Kadir Sezgin, Çayırova Kent Konseyi Genel Sekreteri Talha Dülgerbaki ve Çayırova Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hüseyin Sal katıldı.

 

 

BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUZ

 

 

Yapılacak olan gençlik şölenini terör olayları nedeniyle iptal ettiklerini ve şehitler için 14 Eylül Cuma günü Mandıra camiinde Mevlit okutacaklarını belirten Çayırova Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Fındıkçı; “Gençlik Meclisi olarak bu yıl 2.sini düzenleyeceğimiz Gençlik Festivali’ni son günlerde yaşanan terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerimizden ötürü iptal etmiş bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü müdafaa ederken aramızdan ayrılan Şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına ve tüm Türk halkına başsağlığı diliyoruz. Son olarak Afyon Karahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte meydana gelen patlamada, 25 askerimiz şehit olmuştur.

 

 

 

Yaşanan her olayda Ülkemizin neresinde olursa olsun yitirdiğimiz her Şehidin acısını yüreğimizde hissetmekteyiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak her türlü saldırıyı kınıyor ve bu saldırılar karşısında Türk Gençliği olarak kanımızla canımızla vatanımızı müdafaa edeceğimizi bildirmek istiyoruz. Birlik ve bütünlüğe çok fazla ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Çayırova Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak düzenlemeyi düşündüğümüz Gençlik Şölenini iptal etmiş bulunmaktayız.

 

 

MEVLİT OKUTULACAK

 

 

Vatanımızın fedakâr koruyucuları olan Mehmetçiklerimize ve Şehitlerimize olan vefa borcumuzu her ne kadar ödememiz mümkün olmasa da Şehitlerimiz anısına Mevlit okutmayı uygun bulduk. Şehitlerimiz adına okutacağımız Mevlit 14 Eylül Cuma günü saat 12.00 da Özgürlük Mahallesi Mandıra camiinde olacaktır. Tüm Çayırova halkını aramızda görmekten onur duyarız. Çayırova halkı olarak okutacağımız Mevlit’te birlik ve bütünlüğümüzle, Türkiye Cumhuriyeti’nin karşısında duranlara en iyi mesajı vermiş olacağız. Mevlit sonrası ikramlarımız ve Türk Kızılayı Çayırova Şubesi ile gerçekleştireceğimiz kan bağışı kampanyamız yapılacaktır” dedi.

 

 

AFYON VALİSİ'NE TEPKİ

 

 

Fındıkçının ardından sohbet havasında devam eden toplantıda Şehit Ali Atik’in Babası Hüsmen Atik “bitsin artık bu bela. Anneler Ağlamasın” derken diğer Şehit Babası Kadir Sezgin, toplumda duyarsızlık olduğunu iddia etti ve sert bir konuşma yaptı. Sezgin; “bu ihmalkarlıklar bitsin artık. Bu olaylar bitsin. İnsanlar duyarlı olsun. ‘Şehitler ölmez’ diyoruz, elbette ki şehitler ölü değildir ama biryandan çocuklarımız şehit olmaya devam ediyor. Artık yeter, halkımız bütün olmalıdır. Nasıl ki dün Çanakkale’de birlik olduysak bugünde birlik olmalıyız” dedi.Afyon’da yaşanan elim kazaya da değinen Sezgin; “Afyon’da o acı yaşanmış vali kalkıp hediye veriyor, bunun sırası mıydı? İnsanlar nasıl bu kadar duyarsız olabilir” diyerek Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na tepki gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —