Tarih: 02.01.2012 09:21

Sahil otopark’ı gün sayıyor

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki otopark sıkıntısını gidermek yapmış olduğu 2 Bin araçlık Otopark’ın yan tarafında başladığı ikinci Açık Sahil Otopark’ında çalışmalar hızla ilerliyor. Körfez sahili ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arasında kalan 2 bin araçlık otopark’ın yanına yapılan ikinci Açık Sahil Otopark’ı bin 300 araçlık kapasiteye sahip olacak. Yeni otoparkla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent Merkezine 3 bin 300 araç kapasiteli iki dev otopark kazandırmış olacak.

 

 

BİN 300 ARAÇLIK EK OTOPARK YAPILDI

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’nın incelmelerde bulunduğu 2. Açık Sahil Otopark’ında beton zemin çalışmaları tamamlandı. Yazıcı, Türkiye’nin en önemli ulaşım güzergâhlar üzerinde bulunan Kocaeli’nin tür projelere ihtiyacı bulunduğunu kaydederek “ Büyükşehir olarak şehir merkezindeki parklanmayı en aza indirerek trafik sıkıntısını azaltmak için, hizmet binasının arkasında iki ayrı otopark yaptık. Daha önce 2 bin araçlık otopark’ı hizmete sokmuştuk. Şimdi de Bin 300 kapasiteli ikinci otopark’ında sonuna geldik. İkinci otoparkı da tamamlamak üzereyiz. İhtiyaç duyulması halinde yeni otoparklar kazandıracağız” dedi.

 

 

ŞEHİR MERKEZİNE 5 DAKİKA

 

 

Büyükşehir Belediyesinin, Kocaeli merkeze kazandırdığı ikincisi otopark çalışmasının bitmesi ile şehir merkezinde bulunan iki otopark’ın kapasitesi 3 Bin 300’e çıkacak. Araçlarını otoparka park eden vatandaşlar Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Mimar Sinan Köprüsünü kullanarak şehir merkezine 5 dakika içinde ulaşabilecekler.

 

 

 

18 BÖLÜM DE TAMAMLANDI

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkânları ile yapımına başladığı ikinci Açık Sahil otoparkı için 8 bin metreküp beton malzeme kullanıldı. Alanda aydınlatma için elektrik tesisatı çekildi. Otopark alanı Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce ağaçlandırılarak sulama hatları döşenecek. Körfez sahili ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arasında kalan otoparkın zemini çift demir serilerek güçlendirilmiş betonla kaplandı. Çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra vatandaşlar otoparkı ücretsiz olarak kullanabilecek. Sahil otoparklarının kullanımı, şehir içi trafik yükünü büyük ölçüde azaltıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —