Tarih: 11.04.2012 12:34

Sağlıksız gıdaya geçit yok!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2012 yılı ilk üç ay içinde Kocaeli genelinde faaliyet gösteren 890 işyerinde gıda denetimi yaptı. Ruhsat, genel temizlik ve hijyen, teknik ve hijyenik koşullarda denetimlerinde bin 300 kilogram katı, 435 litre sıvı gıda maddesi imha edildi.

 

 

CEZA-İ İŞLEM UYGULANIYOR

Denetimler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü, Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü ile Kocaeli il/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve ilçe Belediyelerinin katılımıyla yapılıyor. Lokanta, fastfood, kafe-kafeterya,  imalathane gibi gıda alanında faaliyet gösteren büyük küçük birçok işyerinde yapılan denetimlerde eksiklikler tespit ediliyor.  Tespit edilen eksiklikler konusunda işyeri yetkilileri bilgilendirilerek uyarılıyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen eksikliklerini tamamlamayanlara cezai işlem uygulanıyor.

 

 

İMHA EDİLEN GIDALAR

 

 

2012 yılının ilk üç ayında yapılan denetimlerde bin 300 kilogram katı, 435 litre sıvı gıda maddesi imha edildi. Bozulmuş, çürümüş, son tüketim tarihi geçmiş gıda maddelerini satış reyonlarında bulunduranlara ilgili yasa kapsamında cezai işlem uygulandı. Denetim ekipleri, vatandaşlardan bu tür durumlar ile karşılaşanların ALO GIDA 174 İhbar ve şikâyet hattına başvurabilecekleri belirtti.

 

 

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

 

 

Denetim ekipleri işyerlerinde görülebilecek karasinek, sivrisinek gibi uçucu haşeratlar ile hamamböceği türleri ve fare gibi kemirgenlerle bilinçli ve etkin mücadele yöntemlerinin yapılmasının şart olduğunu vurguladı. İşyerinde tam ve etkin bir haşere mücadelesinin yapılabilmesi için ilaçlamaya olduğu kadar işyeri depo ve üretim alanlarına haşere girişini engelleyici tedbirlerin alınmasının önemine de değinen yetkililer işyeri kapalı alanlarının havalandırma kanalları, kapı ve pencereleri, atık su giderleri gibi dış ortamdan haşere girişine olanak sağlayabilecek kısımlarında gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —