Tarih: 06.12.2011 11:29

Sağlıksız gıda satışına izin yok

Facebook Twitter Linked-in

 

Çayırova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığını tehdit eden ve açıkta satılan gıdaları yaptığı denetimlerde topladı. Her hafta Çayırova’da kurulan Pazar yerlerinde özellikle seyyar satıcılar tarafından satılan gıdaların kontrolünü yapan ekipler, açıkta satılan simit, fındık, limon ve sarımsak gibi gıda ürünlerine el koydu.

 

 

Yapılan denetimlerde sağlıksız bulundukları ve hijyen kurallarına uymadıkları gerekçesiyle alınan ürünleri yok eden belediye ekipleri, bu denetimlerin yanı sıra pazarcı esnaflarının sattığı tüm gıda maddelerinin de kontrolünü yaptı. Ambalajlı gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat eden ve ambalaj durumuna bakan ekipler, düğer ürünlerinde taze olup olmadığının kontrolünü yaptı. İnsan sağlığını tehdit edecek unsurların göz önde bulundurulduğu denetimler sonucunda birçok gıda maddesini toplayan ekipler, vatandaşları da uyardı.

 

 

Özellikle açıkta satılan ürünlerin hijyenik olmadığı gerekçesiyle halkı uyaran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerin sürekli yapıldığını ve herhangi bir durumda Zabıta Müdürlüğüne yapılan şikayetleri de dikkate aldıklarını belirttiler.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —