Tarih: 20.02.2017 21:22

Sağlıklı Yaşamın İlk Adımı Vücut Dengesini Koruma

Facebook Twitter Linked-in

Şöyle ki; tüm doğa da her şeyin bir pH değeri bulunur. pH değeri 0-14 arası rakamlarla ifade edilir; 7 nötr, 0-6 arası asidik ve 8-14 arası baziktir. İnsan vücudunun mükemmel dengesine sağlayan pH değeri ise 7,4’dür ve insan vücudu alkalidir. Sağlıklı ve uzun yaşamak isteyen herkes vücudunu bu şekilde dengeli tutmak ve alkali gıdalarla beslenmek durumundadır.

Alkali Diyeti ve Kilo Verme

Zayıflatan alkali diyeti , temel olarak alkali besinler yemeye ve alkali su içmeye dayanmaktadır. Alkali besinler; tüm sebzeler, bütün baharatlar, domates, fındık, badem, muz, portakal, mandalina, üzüm şeftali olarak sıralanabilir. Gün boyu hemen hepimizin fazlaca tükettiği çay, kahve, şeker ve şekerli gıdalar, tüm hazır gıdalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ise asidiktir. Kişi sadece alkali gıdalarla beslenerek ve alkali su içerek ayda 7-8 kilo verebilir. Alkali su yapmak içinde 2,5 litre suya 2 yemek kaşığı karbonat veya İngiliz sodası atmanız yeterli olacaktır. Alkali diyeti hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği ve devam ettirmek isteyeceği bir diyettir. Şöyle ki; kişi alkali diyeti yaparak kendini çok daha iyi, rahat ve hafif hissedecek ve bu hissin geçmesini istemeyecektir. Özellikle kolayca kilo verip sağlığına kavuşunca alkali diyeti hayat tarzı olarak devam ettirecektir.

Sağlığınızın dengede olduğunu düşünüyorsanız ama birkaç fazla kilonuz varsa size iki hızlı kilo verme diyeti önerebiliriz. Önereceginiz ilk diyet programı ise, kilo verdiren patates diyeti, bu diyette her öğün iki adet haşlanmış patates yiyebilir ve 1 kâse yoğurt yiyerek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Yalnız bu diyette dikkat edilmesi gereken şey; diyeti 3 günden fazla sürdürmemek ve en az 3 ay arayla tekrarlamaktır. Ayrıca patates yemeyi bir anda kesmemeli 1 haftaya yayarak bırakmalısınız. Bol su içerek ve günde bir saat güneş ışığı altında egzersiz yaparak da diyete destek olabilirsiniz. Patatesin yüzde yetmişi sudur ve içinde birçok vitamin mineral bulundurmaktadır. Zannedilenin aksine patates kilo aldıran değil doğru bir şekilde tüketildiğinde kişiyi tok tutan ve kilo vermesinde yardımcı olan bir sebzedir. Birçok özelliği ve faydası olan patates artık diyetlerimizde kullanılmakta ve korkmadan severek yenilmektedir.

İkinci diyetimiz ise; 7 günde 1200 kalori verdiren diyet. Bu diyette ise tuz, şeker ve karbonhidrat alımı birçok diyette olduğu gibi tamamen yasaktır. Güne sıkı bir kahvaltıyla başlayarak; öğle, akşam yemeklerini ızgara veya haşlama et, tavuk veya balıkla ve bol yeşillikli bir salata yiyerek günü tamamlayabilirsiniz. Bu diyette de günde 2-3 litre su içimi ve güneş ışığı altında yapılacak bir saatlik spor kişiye hem zindelik verecek hem de kilo vermesine yardımcı olacaktır.

7 günde 1200 kalorili diyet programı için; http://www.sagliklidiyetlistesi.com/2015/12/7-gunde- 1200-kalorili- diyet-programi.html




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —