Tarih: 19.10.2012 11:11

Sağlıklı yaşam yürüyüşleri dünyaya model oluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun önderliğinde başlayan ve kent geneline yayılan sağlıklı yaşam yürüyüşleri dünyaya model oluyor. Başkan Karaosmanoğlu ile sporseverlerin Gebze Gaziler Dağı’nda yaptığı yürüyüşe Dünya Sağlık Örgütü’nün Doğu Akdeniz Bölge Heyeti de katıldı. Ardından Çınarlıdere’yi yürüyüş parkurunu inceleyen heyete Sekapark otel’de obezite ile mücadele ve “Sağlıkta Kocaeli modeli” sunumu yapıldı.

 

 

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde başlayan, Kocaeli Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün de katkılarıyla kent geneline yayılan sağlıklı yaşam yürüyüşleri, Dünya Sağlık Örgütü(WHO)’nün de dikkatini çekti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Doğu Akdeniz Bölge Heyeti, Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımıyla Gebze Gaziler Dağı’nda gerçekleşen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katıldı.

 

 

 

GEBZE’DE YÜRÜYÜŞE KATILDILAR

 

 

Dünya Sağlık Örgütü Doğu Akdeniz Bölge Heyeti, Başkan Karaosmanoğlu ve çok sayıda yürüyüş tutkununun katılımıyla Gebze Gaziler Dağı’nda yapılan yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüş parkuruna hayran kaldı. Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli genelinde böyle onlarca yürüyüş parkurunu hayata geçirdiklerini, kent genelinde her gün binlerce kişinin yürüyüş yollarında sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptığını aktardı.

 

 

 

SAĞLIKLI KENT, SAĞLIKLI HALK

 

 

 

Kendisinin haftanın üç günü vatandaşlarla birlikte Kocaeli’nin genelinde farklı nokralarda sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptığı bilgisini veren Başkan Karaosmanoğlu, kentin ve kent halkının sağlığına ayrı bir önem verdiklerini ifade etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in de katıldığı yürüyüşün ardından TEMA Temsilcisi Nermin Tol tarafından Dünya Sağlık Örgütü’nün Doğu Akdeniz Bölge Heyetine, Kocaeli’nde sağlıklı yaşam alanında yapılan çalışmalar anlatıldı. Sekapark otel’de düzenlenen programda obezite ile mücadele ve “Sağlıkta Kocaeli modeli” sunumu yapılarak heyete bilgiler aktarıldı.

 

 

 

AKADEMİSYEN VE İDARECİLER

 

 

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi’nden Dr. Togay Ergüder’in de hazır bulunduğu yürüyüşe katılan ve akademisyenlerle idarecilerden oluşan Doğu Akdeniz Bölge Heyeti’nde Dr. Sajad Ahmedizad, Dr. Mohsen Sihams, Leila Zekizadeh, Elahe Hasan Pour, Dr. Abolgshem Rezvani ile Manour Roshenasi yer aldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —