Tarih: 20.07.2017 02:12

Sağlıklı beslenmede bazı alışkanlıkların yenilenmesi

Facebook Twitter Linked-in

1. Sabah kahvaltısını önemseyin. Yediğiniz her besinin, enerjinin en efektif tüketileceği sabah saatlerini önemseyin ve güne güzel bir kahvaltı ile başlayın. Bir dilim uzun fermente ekşi mayalı ekmek, tercihinize göre bir ya da iki yumurta, peynir ve zeytin dilediğinizce yiyebilirsiniz.

2. Eğer yumurtaya karşı özel bir alerjiniz yoksa ya da doktorunuz yasaklamadı ise, her gün bir yumurta yemenizi öneririz. Hem tok tutar hem çok güzel bir enerji ve protein kaynağıdır. Ayrıca gezen tavuk yumurtası, endüstriyel yem almıyorsa çok iyi bir omega 3 kaynağıdır.

3. Ara öğün yapmak zorunda değilseniz yapmayın, eğer öğle yemeğine kadar dayanamayacaksanız, düşük karbonditratlı sağlıklı seçeneklere yönelin. Örneğin; 4-5 ceviz ya da bir avuç fındık.

4. Öğle yemeğinizden çorbayı ve salatayı eksik etmeyin.

5. Akşam yemeği hafif olmalı, yatmadan en geç 4 saat önce yemeye özen gösterin. Örneğin akşam 11'de mi yatıyorsunuz. En geç 7 de yemeğinizi yemiş olun, akşam yemeğinde basit karbonhidrattan kaçının.

6. Tüm gün aşırı susamanızı beklemeden su için, susuz kalmayın. Hem açlık hissinin çok erken oluşmasına sebep olur hem de cilt elastikesi için su çok önemlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —