Tarih: 03.03.2012 11:57

"Sağlıklı beslenerek korunun"

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yönetici personeline sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili seminer verdi. Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz tarafından verilen seminerde sağlıklı beslenme ile ilgili çarpıcı bilgiler sunuldu.

 

 

KRONİK HASTALIKLARA NEDEN

 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminerde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz dengeli ve sağlıklı beslenme ile ilgili bilgiler verdi. Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve şeflerin katıldığı seminerde beslenmenin önemine değinen Dr. Poyraz, yanlış beslenmenin şeker, diyabet, hipertansiyon hatta kanser gibi hastalıklara sebep olabileceğinin altını çizdi.

 

 

BESLENME TEDAVİ EDER

 

 

Daire Başkanı Dr. Poyraz günümüzde sıklıkla görünen hastalıkların tedavisinin çok zor olabileceğine dikkat çekerek dengeli ve sağlıklı beslenmenin ise tek başına koruyucu ve tedavi edici etkisinin olduğuna değindi. Protein, karbonhidrat ve yağların vücudun ihtiyaçlarını karşılayacak miktarlarda alınmasının beslenme için çok önemli bir faktör olduğunu katılımcılara aktaran Dr. Poyraz, bu sayede hastalıklara kalkan konulmuş olunacağını belirtti.

 

 

KİŞİYE GÖRE BESLENME

 

 

Her bireyin farklı metabolizma ve yapıya sahip olduğuna değinen Dr. Poyraz, kişilerin bu doğrultuda beslenmesinin daha doğru olacağına dikkat çekti.  Dr. Poyraz, kişinin özelliklerine göre besinlerini almasına dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek bu sayede doğru beslenmenin sağlanacağını ifade etti. Dr. Poyraz, en doğru beslenmenin üç öğün beslenme olduğunu belirterek, kişilerin özelliklerine göre alacakları besinleri bu beslenme zamanlarında almalarının doğru olduğunu açıkladı.

 

 

SIK SIK HASTA OLMAYA SON

 

 

Sağlıklı ve dengeli beslenen bireylerin her yönden pozitif bir görünüme sahip olduğunu açıklayan Dr. Poyraz, bu şekilde kişinin hayatta daha başarılı olacağını söyledi. Dr. Poyraz sağlıklı ve dengeli beslenen kişilerin çalışmaya istekli kişiliğe, normal zihinsel gelişmeye açık, sık sık hasta olmayan bir yapıya sahip olduklarını kaydederek, beslenmesine dikkat etmeyen kişilerin ise tam tersi özeliklere sahip olacağına değindi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —