Tarih: 16.01.2017 12:07

Sağlıkçılara şiddet artıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Dilovası Devlet Hastanesi’nde doktorun darp edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada; Türk Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Sema Gümüş, Dilovası İlce Temsilcisi Süleyman Kahraman Arslan, İş yeri Temsilcisi, Eyüp Demirci, Dr. Kevser Akınlı, Dr. Yusuf Yağız, Dr. Melih Yetemen, Dr. Gülhan Turan, Dr. Mevlüde Yıldız da hazır bulundu. Dernek yöneticileri, doktora yapılan saldırıyı kınadı. 

TEPKİSİZ KALMADILAR
Dilovası Devlet Hastanesi’nde çalışan doktor A.K., acil servise gelen bir hastayı muayene ettiği sırada yaşadığı darp olayından sonra sağlık çalışanları da duruma tepkisiz kalmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, şunları söyledi; "Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Böylesine bir olayın son örneği de Dilovası Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde 7 Ocak tarihinde saat 11.53’te yaşanmıştır. 

KADIN DOKTORA DARP
Acil servis de başka bir hastanın muayenesini gerçekleştirdiği esnada Doktor K.A sebepsiz bir şekilde darp edilmiştir. İnsanlıktan nasibini almamış K.Y isimli hasta yakını benim hastamla ilgilenmiyorsunuz diyerek o sırada başka bir hastaya müdahalede bulunan kadın doktorumuzun kafasını yumruklayarak darp etmiştir. Tutuklu yargılama yasal olarak mevzuatta varken anlaşılan odur ki uygulanmamakta ve bundan cesaret alan saldırganlar belli aralıklarla şiddet uygulamaktan hiç çekinmemiştir. 

HASTANE POLİSİ YOK
Merak ediyoruz acaba bu tipler ancak bir sağlık çalışanını öldürdükleri zaman mı tutuklanacaklar? Her gün ortalama 4 adli vakanın yaşandığı bu kurumda hastane polisinin olmaması ise ayrı bir izaha muhtaç durumdur. Buradan yetkililere de bir çağrıda bulunarak sağlık personeline sahip çıkın diyoruz. Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır." 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —