• BIST 100

    11078,95%0,65
  • DOLAR

    42,53% 0,06
  • EURO

    49,63% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5770,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    9281,35% 0,00

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: "Ebelik anneden kızına geçen bir emanet olarak başlamıştır"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan: "Ebelik anneden kızına geçen bir emanet olarak başlamıştır"

SAĞLIK 3.12.2025 12:20:59 0
Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan:
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Ebelik anneden kızına geçen bir emanet olarak başlamış, bilgiyle, ahlakla ve tecrübeyle yoğrularak zaman içinde profesyonel bir kimliğe dönüşmüştür" dedi.
Ankara’da Sağlık-Sen tarafından ‘Ülkemizin Yeni Doğum Politikası ile Yükselen Değer’ başlıklı Ebelik Sempozyumu düzenlendi. Programda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Bugün burada yalnızca güncel sorunları konuşmak için değil, asırlar öncesine uzanan kadim bir mesleğin köklü yürüyüşünü yeniden hatırlamak ve yeniden güçlendirmek için bir aradayız. Çünkü ebelerimiz, insanlık tarihi kadar eski ve bağımsız bir mesleğin taşıyıcılarıdır. Ebelik anneden kızına geçen bir emanet olarak başlamış, bilgiyle, ahlakla ve tecrübeyle yoğrularak zaman içinde profesyonel bir kimliğe dönüşmüştür. Ülkemizde ebelik önce usta-çırak ilişkisiyle şekillenmiş; ardından kurslarla, ebe okullarıyla, lise ve ön lisans programlarıyla gelişmiş; bugün ise lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim verilen tam bir akademik meslek haline gelmiştir" dedi.

"Ebelik de çok ciddi manada yol aldı"
Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ise Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun göreve başladığı andan itibaren birinci basamak sağlık hizmetlerinin ve koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli hale gelmeye başladığını tüm Türkiye ve tüm sağlık çalışanlarının bizzat gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:
"Özellikle sağlık çalışanlarımızın birinci basamakta ve birinci basamağa değen tüm noktaların her yerinde ve hastanelerde koruyucu sağlığa katkı sağlayan tüm alanlarda büyük bir değerin yükseldiğini hep beraber görüyoruz. İşte bugün aslında burada Sağlık-Sen’imizin çatısı altında yapılan bu çalışmada da yine yükselen değerlerimizden biri olan, hak ettiği yere gelme yolculuğunda büyük bir ivme kazanan Ebelik Sempozyumu’nda beraberiz. Birinci basamağın değerine değer katan sistemle birlikte ebelik de çok ciddi manada yol aldı. Yüksek riskli gebelik programımızla beraber 2002’de başlayan ‘Sağlıkta Dönüşüm’ yolculuğunda anne ölümlerinin en az olduğu yılı yaşadık. Bir anne ölümünün sıfırdan çok büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Belki 1’in sıfırdan büyük olduğu en büyük alan anne ölümüdür. Bu kapsamda ebelerimizi sistemin tam merkezinde, yüksek riskli gebelerin ve ilk gebeliğinin son üç ayında olan tüm annelerin takibinde aslında organizasyonun komuta merkezine yerleştirmiş olduk. 3 bin 500’e yakın koordinatör ebemizle ilk gebelik heyecanını yaşayan tüm anne adaylarımızın son ayında ve tanılarını yeniden belirlediğimiz bilim komisyonumuzun ışığında belirlediğimiz tanılarla yüksek riskli kategorisine giren tüm annelerimizi gebelik sürecinde en az 4 kez arıyor, gerekirse evine gidiyoruz."
Sempozyuma Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner ve davetliler katıldı.

Bakan Yumaklı, "4 bin 500 ton kırmızı et üretimi ile Elazığ’ın tarımsal ve ekonomik potansiyeline güçlü bir katkı sağlayacağız"

Kocaeli Şehir Tiyatroları’ndan iki özel oyun

GSB Spor Okullarından bu yıl 1 milyon 811 bin çocuk yararlandı

27 ülkeden genç yönetmenler Future Scope’ta buluştu

Başkan Akın’dan, Suat Salgın’a geçmiş olsun ziyareti

Menteşe Belediye Zabıtasından etiket denetimi

Sivas’ın asayiş gücü modern araçlarla daha da güçlendi

Bakan Yerlikaya: "İstanbul Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli kahraman evladımız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur"

Kuraklık arpa ekimini artırdı

KAGİDER ve Migros iş birliğinde tarımda kadın girişimcilere destek

Samsun’da 11 ayda 1,5 milyon kişiye havayolu hizmeti

Muğla’da öğrencilere temel beslenme eğitimi veriliyor

Aydıncık takılarıyla hem ekonomi canlanıyor hem Yozgat tanıtılıyor

Yağışlı havada bariyere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Çekmeköy’de uyuşturucu operasyonunda çıkan çatışmada polis memuru şehit oldu

İstanbul Tıp Fakültesi hekimlerinin projesine TÜBİTAK’tan destek

Çekmeköy’de uyuşturucu operasyonu: Polis memuru ağır yaralandı

İkinci dalga "bahis, şike" operasyonunda gözaltına alınan 37 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi

İstanbul Çekmeköy’de narkotik operasyonunda ağır yaralanan Polis Memuru Emre Albayrak, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Doğaseverler Ormanya’nın zengin biyolojik çeşitliliğini keşfetti

Bu serada sebze değil klasik araba yetişiyor

Tayland, sınırda bir askerin ölmesinin ardından Kamboçya’ya hava saldırısı düzenledi

Kartepe’de "Karınca Kararınca" oyunu sahnelendi

Göztepe, 4 maç sonra kaybetti

OYAK, üç şirketi ile Take Off İstanbul’da yerini alacak

Depremde ölenlerin altınlarını çalan eski polise, aynı gün önce tutuklama, sonra adli kontrol verilmesi tepki çekti

İstanbul’da aynı doktorun yönettiği çoklu doğumlarda 8 bebek dünyaya geldi

Başiskele’de hurda araçlar toplanıyor

Başkan Candal: "Tasarrufla kaynak üretiyor, sosyal projeleri büyütüyoruz"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.