• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,18% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5985,17% 0,51
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Sağlık Çalışanlarına Yapılan Şiddet Kınandı

Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi sağlıkta şiddet konusunda son dönemde yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

SAĞLIK 15.03.2019 10:58:00 0
Sağlık Çalışanlarına Yapılan Şiddet Kınandı

Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi sağlıkta şiddet konusunda son dönemde yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Erzi, Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan 1 doktor, 2 hemşire ve şoföre yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, "Sağlıkta şifa dağıtan ellere şiddete hayır, sağlıkta şiddet kırmızı çizgimizdir diyerek, sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarına şiddet gösterilmemesi için Sağlık Sen olarak var gücümüzle toplumda farkındalık yaratmaya çalışırken sağlıkta şiddete yenileri ekleniyor" dedi.

"Bugün; fedakarca görevlerini ifa eden, mesai mefhumu gözetmeyen, haklı taleplerinin çoğu yarım yamalak olsa da küsmeden canla başla insanlığa hizmet etme aşkını muhafaza eden Sağlık Çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramıdır" diyen Erzi sözlerini şöyle sürdürdü. "Üzgünüz ve çok kızgınız. Bakanlığımızdan ve yetkililerden ivedilikle, daha kalıcı ve kesin çözümler, caydırıcı cezalar getirilmesini bekliyoruz. Sağlık çalışanlarının bayramı olan bugün de; Balıkesir de Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görev yapan 1 doktor, 2 Hemşire ve 1 Şoförden oluşan ekip ambulans olmadan binek bir araçla, evde sağlık hizmeti alan bir hastaya evinde müdahale ederken, acil hastaneye götürülmesi gerektiğini ve uzman hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğini ve bunun içinde 112 Acil Sağlık Hizmetlerinden ambulans gelmesi gerektiğini ve ambulans gelmesi için yardımcı olabileceklerini söyledikleri halde, hasta yakınları tarafından acımasızca saldırıya uğramış, ölümle tehdit edilmiş ve kendilerine bıçakla saldırıda bulunulmuştur. Evde Sağlık Ekibimiz kaçarak canını zor kurtarmıştır. İnanın bu acımasızlığı anlamış değiliz" dedi.

Erzi, "Bir sağlık çalışanının, şifa bekleyen bir hastayı dövdüğünü düşünün

"Sağlık çalışanları 7 gün 24 saat millete hizmet vermektedir ve şifa bekleyen hastalar onlardan hizmet beklemektedir. Güler yüzle, insanlığa hizmet eden sağlık çalışanları her hasta ile canla başla ilgilenmekte ve onlara yardımcı olmaya çalışmaktadır. Şimdi böyle bir durumda bir sağlık çalışanının hastayı darp etmesi ne kadar utanç verici bir durumsa, bir hastanın veya hasta yakınının da sağlık çalışanını darp etmeye çalışması aynı derece de utanç vericidir." diyen ERZİ, bu olayın ve bu tür olayların yasal süreçlerinin önemle takipçisini olduklarını ve sonuna kadar sağlık çalışanlarının hakkını koruyarak suçlularında hak ettikleri cezaları alması için gerekli mücadeleleri sürdüreceklerini bildirdi.

Evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan motokurye hayatını kaybetti

Bursa’da asayiş uygulamaları aralıksız devam ediyor

Üsküdar’da kontrolden çıkan otomobil takla attı : 1 yaralı

ABD’den Suriye’deki DEAŞ unsurlarına operasyon açıklaması

ABD ordusundan operasyon açıklaması: "70’ten fazla DEAŞ hedefi vuruldu"

Baba yadigarı otomobil hurdaya döndü: 2 yaralı

Alkolden 2 kez ehliyetini kaptıran sürücü kazada 3’üncü kez yakalandı

Antalya’da markette cinayet: 2 ölü

Malatya’da "dur" ihtarına uymayan sürücü gözaltına alındı

ABD Adalet Bakanlığı Epstein belgelerini yayınlamaya başladı

Kayseri’de polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçan alkollü sürücü alkometreyi üflemek için direndi

Adliye mensupları, meslektaşlarının konserinde doyasıya eğlendi

Kazaya karışan alkollü sürücünün savunması: "Hastamız vardı, biraz acil hareket etmemiz gerekiyordu"

Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer

Şanlıurfa’da bir kişi otomobilini ateşe verdi

Erzurum’da bir kişi baltayla ağır şekilde yaralandı

Bursa’da kavşakta feci kaza: 1 ağır yaralı

Zonguldak’ta alevler geceyi aydınlattı, itfaiye papağanı yangın ortasından kurtardı

Kırklareli’de uyuşturucu operasyonu: 13 gözaltı

Galatasaray, Kasımpaşa maçı hazırlıklarına başladı

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını tamamladı

Kahramanmaraş’ta trafik kazası: 3 yaralı

Rigoberto Rivas: "İlk yarıyı 3 puanla kapattığımız için mutluyuz"

Hrvoje Smolcic: "Bence iyi iş çıkardık"

Daniel Agyei: "Ligin en formda takımlarından biriyiz"

Başkan Özlü sahada: 23 Nisan Parkı Kütüphanesi açılışa hazır

Vatandaşın en acı gününde yanlarında oldular

Teksas’tan Bursaspor taraftarına net mesaj!

Başakşehir’de ayakkabı imalathanesindeki yangın söndürüldü

Denizli İdmanyurdu ilk yarının son maçına hazır

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.