• BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77

Sağlık Bakanlığından sahte doktor Ayşe Özkiraz’a ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı: Çerkezköy Devlet Hastanesinde görev yaptığı iddia edilen sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın çalıştırılmasının söz konusu olmadığı ve yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmediği bildirildi.

SAĞLIK 19.12.2022 18:31:00 0
Sağlık Bakanlığından sahte doktor Ayşe Özkiraz’a ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çerkezköy Devlet Hastanesinde görev yaptığı iddia edilen sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın çalıştırılmasının söz konusu olmadığı ve yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmediği bildirildi.

Ayşe Özkiraz ile ilgili hiçbir kayıt bulunmadı

Sağlık Bakanlığı tarafından, Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesinde bir sahte doktorun görev yaptığı iddialarıyla medyada yer bulan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma tamamlandı. Sağlık Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tüm personel hareketlerinin dijital ortamda takip edildiği ve habere konu olan Ayşe Özkiraz ile ilgili hiçbir kayıt bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, bu sebeple sağlık personeli sıfatıyla herhangi bir korumda çalışması, maaş ve görev alması ve işlem yapmasının mümkün olmadığı bildirildi.

Açıklamada, Ayşe Özkiraz'ın hastanede görevli çocuk cerrahisi uzmanına sahte bazı belgeler göstererek kendisini tıp fakültesi mezunu olarak tanıttığı ve uzmanlık sınavını kazandığını beyan ederek ilgili kişileri yanılttığı ifade edildi. Ayrıca yapılan soruşturmada, bilgi ve görgüsünü artırmak üzere refakat etme talebinin ilgili uzman hekim tarafından olumlu karşılanması üzerine bu hekimle beraber bazı hastaların muayenesinde ve ameliyatında gözlemci olarak bulunduğu kaydedildi. Öte yandan, hastanede doktor yetkisini kullanması, hiçbir hastaya doğrudan müdahalesi ve tıbbi işlem yapmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

Sahte doktor Özkiraz, 4 ay boyunca doktora refakat etmiş

Özkiraz'ın yaklaşık 4 ay boyunca belirli aralıklara hastaneye gelerek ilgili doktora refakat ettiği belirtilen açıklamada, kendisinden şüphelenen uzman hekimin başhekimliğe ihbarda bulunduğu ve başhekimlikçe Çerkezköy Kaymakamlığına, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne ve Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına konunun intikal ettirildiği vurgulandı. Açıklamada, Çerkezköy Devlet Hastanesinde görev yaptığı iddia edilen sahte doktor Ayşe Özkiraz’ın çalıştırılmasının söz konusu olmadığı ve yetkisiz bir kişi tarafından hiçbir tıbbi işlem yapılmasına müsaade edilmediği bildirildi.

İlgililer hakkında gerekli disiplin ve idari işlemlerin yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ancak yetkisiz bir kişinin hastaneye girip çıkması, poliklinik, servis ve ameliyathanede bulunması, hatta buralarda çektirdiği fotoğrafları paylaşmasına fırsat verilmesi, hastane yöneticileri tarafından bu gibi durumları önleyici tedbirlerin alınmasındaki yetersizlik bakımından Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik ve Hasta Hakları Yönetmeliği'ne aykırılıklar bulunmaktadır."

Adli kovuşturması devam ediyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hazırlanan teftiş raporu doğrultusunda, çocuk cerrahisi uzmanına aylıktan kesme cezası verilmesine ve il içinde başka bir hastanede görevlendirmesine, ameliyathane sorumlu doktoruna kınama cezası verilmesine ve hastane başhekiminin yönetici sözleşmesinin feshedilmesine karar verildiği bildirildi. Öte yandan, yalan beyanlarla olaylara sebep olan Ayşe Özkiraz’ın halen tutuklu olup, adli kovuşturmasının devam ettiği kaydedildi.

Kütahyaspor’dan Bornova’dan galibiyetle döndü

Tavşanlı’da yüzme rekoru, 1000 kişi yüzme öğrendi

Iğdır’da uzun süreli su kesintilerine vatandaşlardan tepki

Bingöl’de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı

Kilis’teki tatbikat gerçeği aratmayan görüntülere sahne oldu

Ordu’da hafif ticari araç ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

Tomruk yüklü TIR’da çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Uyuşturucu ticareti yapan 1 kişi gözaltına alındı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Bakan Fidan, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Fletcher’i kabul etti

Sakarya’da jandarmadan uyuşturucuya geçit yok: 2 şahıs tutuklandı

Sakaryalı kadınlar elleriyle iyilik örüyor

Ziraat Türkiye Kupası: Çaykur Rizespor: 2 - Gaziantep FK: 1 (İlk yarı)

Seyir halindeki otomobil alev alev yandı

MHP Etimesgut İlçe Başkanı Muratgül’den AK Parti Etmisgut İlçe Başkanı Şankazan’a ziyaret

Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulu Bartın’da toplandı

Şişli’de ters yöne giren sürücü dehşet saçtı: 2 ölü, 5 yaralı

Adıyaman’da traktör devrildi:1 ölü

Manisa’da 5 evin kül olduğu yangında ölen kadının cenazesine ulaşıldı

Gölyaka’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Kızını ve torununu öldüren sanığa 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

Edirne’de su borularındaki patlaklar vatandaşın tepkisini çekiyor

Çin’den Venezuela’ya destek

Samsun’da iki katlı evde yangın: 1 ölü

Amasya’da motorlu taşıtların yüzde 46,5’i otomobil

Ortaca’da ‘Süt Sığırcılığı Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Sertifikaları’ dağıtıldı

Nazilli’de minibüs önce motosiklete ardından park halindeki araçlara çarptı: 1 yaralı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

Pervari’de yolcu minibüsü yan yattı

Lüleburgaz’da şehidin ismi sokağa ve durağa verildi

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.