Tarih: 26.05.2018 09:18

Sağanak yağış hayatı felç etti

Facebook Twitter Linked-in

Yağışın ardından çay havzasında taşkınlar meydana geldi.

Bazı ev ve ve iş yerlerinin bodrum katları ile sokakları su bastı. Binaların üst katlarında oturan vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı.

Bursa-Orhaneli karayolu sel ve heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Yolun bir bölümü yağışın etkisini kaybetmesiyle tekrar açıldı.

Bölgeye AFAD, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Mustafakemalpaşa ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki 800 haneli Taşpınar köyünde oluşan sel nedeniyle evler sular altında kalırken, 3 koyun boğularak telef oldu. Evlerdeki sular da itfaiye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa-Orhaneli karayolunda şiddetli yağışların ardından 3 noktada heyelan meydana geldiğini söyledi.

Küçük, tüm ekiplerin bölgeye sevk edildiğini belirterek, şunları kaydetti: 

"Üç ayrı noktada heyelan var. Müdahale ediyoruz şu anda, kepçeler, dozerler çalışıyor. Belediyemizin, Karayollarının, Orman Bölge Müdürlüğünün bütün ekipleri burada. AFAD, bütün alanı kontrol etti can kaybı, yaralı yok. Ama büyük heyelanlar tabii bunlar açmamız sabahı bulur. Üç ayrı noktada büyük bir heyelan var sonuçta. Araçlarda tabii otomobillerde tahribat var, kamyonlarda ama köylerde yıkım yok. Bazı araçlar çamura saplanmış, insanlar kaçmış, araçlar heyelanın içinde kalmış."

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —