Tarih: 24.11.2019 23:23

Saçları Kıvırcık Olanlara Şampuan Önerileri

Facebook Twitter Linked-in

 

Kıvırcık saçlar bakımı en zor olan saç tiplerinden biridir ve şampuan seçerken de dikkatli olmak gerekir. Diğer türlü saçlar kabarabilir ve bukleler kötü görünebilir. Saçların cansız ve kuru görünmemesi için kıvırcık saçlara uygun şampuan seçmeye özen göstermelisiniz.

Kıvırcık Saçlılar Hangi Şampuanları Tercih Etmeli?

Kıvırcık saç yapısına uygun olan en iyi şampuan, saçları elektriklendirmeyen ve buklelerin karışmadan kıvır kıvır, yumuşak ve parlak görünmesini sağlayan şampuandır. Şampuan markalarıı incelendiğinde hemen hemen hepsinde kıvırcık saçlara özel şampuan bulabilirsiniz.

Kıvırcık Saça Sahip Olanlar Şampuan Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kıvırcık saçlı olanlar, normal şampuan kullandıklarında şekilsiz saçlara sahip olacakları gibi dolaşmış saçlarla da karşılaşabilirler. Sabahları uyandıklarında oldukça şekilsiz olan saçları, şekillendiricilerle kontrol altına almaları gerekir. Bu da saçları daha fazla kimyasala maruz bırakmak anlamına gelir. Kıvırcık saçlar için şampuan önerilerini bulmanız kolay. Ancak saç dökülmesi, saç bakımı, kepekli saç gibi sıkıntılarınız varsa biraz daha dikkatli şampuan seçimleri yapmanız sizin için daha doğru olur. Sülfat içermeyen ve yağ destekli şampuanlar kullanmak saçlarınıza iyi gelecektir. Bu şampuanlar saçlarınızı yumuşatacağı için kolayca şekil alan saçlara sahip olmanızı sağlar.

Çok sık bukleli saçlardan kırılma oranı oldukça yüksektir. Özellikle sık sık düzleştiriciye maruz kalan saçlar daha fazla kırılmış, yıpranmış ve kuru olur. Saçların daha esnek bir yapıya sahip olması için nem şarttır. Saçlara nem verecek, besleyecek krem dokulu şampuanlar sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Son olarak da şampuan seçimlerinizi doğal şampuanlardan yana yapmaya çalışmalısınız. Çünkü saçları kimyasallara maruz bırakmak da oldukça zararlı. Bu sebeple şampuan satın alırken şişenin arka kısmında bulunan içerik bölümüne bakmayı unutmayın.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —