Tarih: 05.03.2013 10:07

'Saç kesen' çete çökertildi

Facebook Twitter Linked-in

Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilip 6 ay takip edilen suç örgütüne 4 gün önce şafak vakti operasyon yapılmış, 30 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Gözaltına alınan 30 şüpheliden 8’i, sorgularının tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Örgüt lideri Ergün A. ile birlikte 22 kişi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Antalya Adliyesi’ne sevk edildi.Polis, örgüt lideri Ergün A. ve adamlarının işlettiği alkollü mekanlar ile evlerinde yaptığı aramada, 14 adetsilah, çok sayıda çek ve senedin yanı sıra dinlemede kullanılan “böcek” olarak tabir edilen cihaz bulundu. Polisin el koyduğu dinleme cihazını çetenin ne amaçla ve nerede kullandığının tespiti ile ilgili çalışma başlatıldığı öğrenildi. Ayırca örgüt lideri Ergün A.’nın yardımcısı olan kardeşi Erdinç A.’nın cinayet ve yaralama olaylarına karışıp suçu başkasına üstlendirdiği de belirlendi.

 

Ustura ile saçlarını kesmişler

Konya’da şu ana kadar 40’tan fazla olaya karıştığı polis tarafından tespit edilen çete üyelerinin, kızdıkları kişilere psikolojik etki edecek işkenceler de yaptığı öğrenildi. Çete üyelerini merkez Selçuklu ilçesinde kendi bölgelerinde işler yaptığını belirlediği 2 kişinin önüne geçerek bir kanala indirdikleri ve dövdükten sonra ustura ile, “Bu ne biçim saç” diyerek saçlarını kestikleri, hatta mağdurlardan birini kafasında derin bir yara açtıktan sonra hastane önüne atıp kaçtıkları ortaya çıktı.

 

Şüphelilerin ayrıca sattıkları bir otomobili alan kişinin iade etmesi üzerine ölüm tehdidi ile hem aracı alıp hem de 40’ar bin liradan 2 sefer tahsilat yaptıkları iddia edildi. Bir seferinde ise örgüt üyelerinin kiraladıkları iş yerinin sahibinden, dükkanını kiraya vermekten vazgeçmesi nedeniyle zorla senet imzalatıp 10 bin lira paraaldıkları da iddia edildi. Bunların yanı sıra birçok olaya karışan çetenin bazı kişileri ölüm tehdidi ile korkuttukları, bir kişinin ise intihara teşebbüs etmesine neden oldukları tespit edildi. Zanlıların, alkollü mekanlarında eğlenen bir kişiye 300 lira yerine bin 500 lira hesap çıkarıp parasını alırken 19 bin lirasını görünce şahsı sopayla darp ederek gasp ettikleri de iddia edildi.Çeteye zamanla dahil olan 2 şüpheliden birinin maliyede, diğerinin ise belediyede görevli olduğu öğrenildi. Şüphelilerden maliyede görevli kişinin polisin denetimlerini önceden haber vererek suç unsurlarının kaldırılmasını sağladığı ve bunun karşılığı olarak alkollü mekanlarında kadınlarla eğlenip 10 bin lira da para aldığı iddia edildi. Belediyede görevli şahsında alkollü mekanların açılmasında yardımcı olduğu ileri sürülürken, karşılığında kadınlarla eğlenceye ve tatile gittiği öne sürüldü.

 

Adliyeye sevk edilen 22 şüpheli; "örgüt kurma, adam öldürme, yaralama, yağma, rüşvet, darp, adam kaldırma, haraç alma, silah zoruyla çek ve senet tahsilatı" iddialarıyla mahkemeye çıkarılacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —